Kanal İstanbul'dan 'tarla' alanlar mutlu! Şükürler olsun...

Kanal İstanbul'dan 'tarla' alanlar mutlu! Şükürler olsun...

Kanal İstanbul manzaralı Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1, 2 ve 3’üncü etap planlama sahası imar uygulaması Arap ülkelerinden İstanbul’a gelerek arsa alanları sevindirdi.

Kanal İstanbul'dan 'tarla' alanlar mutlu! Şükürler olsun...
16px
24px
01.02.2022 08:05
ABONE OLgoogle

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kararına göre daha önce tarla olarak görünen arsalar, konut ve ticaret alanına dönüştürülüyor. Bakanlığın planı onayladığı ve kadastro cetveline itirazlar için bir ay askıda kalacağı ifade edildi.

Tüm bunlar olurken, sosyal medyada dolaşıma giren bir video da tartışma konusu oldu. Söz konusu videoda Arapça konuşan bir kişi, İstanbul Valiliği’nin duyurusunu şirket merkezindeki büyük ekrana yansıtarak “Allah’a şükürler olsun” diyerek aylardır bekledikleri kararın çıktığını müşterilerine anlattı.

YouTube’a 20 Ocak’ta yüklenen videoda konuşan ve bir emlak şirketinin yöneticisi ya da sahibi olduğu sanılan şahıs şunları söyledi: “Bu kararın önemi İstanbul’un genişlemesidir. Bir hayal ve ümitti, hayata geçti. Peki bu karar bizim ne işimize yarayacak?” Aynı şahıs verdiği cevapta şirket olarak satın aldıkları bir arsanın yüzde 45’inin, yeni yayımlanan kadastro cetvelinde konut ve ticaret alanına dönüştüğünü duyurdu.

Ekranda konuşan yönetici, arsa alanları tebrik ederek şöyle söyledi:

“Şükürler olsun ana yolda yer almış ve marinaya bakıyor. Geçen dönemde tarla olarak nitelendirilen bu arsa, artık ticaret ve konut alanı olarak imarlıdır ve değeri kat kat artmıştır. Arsa alan herkesi tebrik ederiz.”

İBB DAVA AÇACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ise sosyal medya hesabından yatığı açıklamada, “Kanal İstanbul ve Yenişehir’in 18’inci Madde Uygulamaları (yani parselasyon planları) 17 Ocak’ta Bakanlık tarafından askıya çıkarıldı. O günden bu yana titizlikle incelemelerimizi sürdürüyoruz. İmar planları ve ÇED raporu gibi bu uygulamaları da dava edeceğiz” dedi.

İBB Meclisi’nin İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da gündem olan videoyla ilgili bir açıklama yaptı. "Türkiye parsel parsel pazarlanıyor” diyen Özkan, “Bizler ‘Minik serçe, balıkçı, kar’ diye oyalanırken, Kanal İstanbul çevresine kurulacak olan Yenişehir, Araplara böyle müjdeyle sunuluyor” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde