Kanal İstanbul'da beton çılgınlığı başladı

Kanal İstanbul'da beton çılgınlığı başladı

TOKİ, aynı bölge içinde 3 ayrı yeri daha imara açmış ve konut inşaatlarının ikisini gerçekleştirmişti. Diğer ihale ise 25 Kasım’da yapılacak...

Kanal İstanbul'da beton çılgınlığı başladı
16px
24px
26.10.2021 06:43
ABONE OLgoogle

TOKİ, “çılgın proje Kanal İstanbul” kapsamında Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazilerini peş peşe imara açıyor. Havzanın bomboş arazileri karşısında adeta çılgına dönen TOKİ, 4’üncü konut inşaatı işini de ihaleye çıkardı. Yaklaşık 90 bin metrekarelik tarım alanı üzerine 679 konut daha yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin bugün yayınlanan ihale ilanına göre, Sazlıdere Baraj Havzası’nın batı kıyısına 679 konut, 8 dükkan, bir ortaöğretim okulu ve bir cami daha yapılacak. Yaklaşık 90 bin metrekare büyüklüğüne sahip tarım arazisine yapılacak konutların ihalesi 23 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ, aynı bölge içinde 3 ayrı yeri daha imara açmış ve konut inşaatlarının ikisini gerçekleştirmişti. Diğer ihale ise 25 Kasım’da yapılacak.

Baraj havzasına, şimdiye kadar açıklanan 4 ayrı ihale kapsamında toplam 2 bin 431 konut, 24 dükkan, 2 cami ve bir de ortaöğretim okulu yapılacak. Söz konusu 4 ihale kapsamında yaklaşık 350 bin metrekarelik tarım arazi yok olacak. Son ihale konusu arazi Sazlıdere Baraj kıyısına yaklaşık 600 metre uzaklıkta yer alıyor.

Havzaya yapılacak konut inşaatlarının ilk iki ihalesi 6 ve 7 Ekim tarihlerinde yapıldı. İhaleye ve verilen teklifler değerlendirme aşamasında bekliyor. Duyurusu yapılan 3. ihale ise 25 Kasım’da yapılacak.

SAZLIDERE BARAJI

Sazlıdere Barajı, İstanbul'da, Sazlıdere üzerinde, içme suyu üretmek amacıyla 1991-1996 yılları arasında inşa edildi. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi bir milyon 880 bin metreküptür.  Akarsu yatağından yüksekliği 48 metre, normal su kotunda göl hacmi 91,60 hektometreküp, normal su kotunda göl alanı 11,81 kilometrekaredir. Baraj İstanbul’a yıllık 50 hektometre küplük içme suyu sağlamakta.

OdatV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde