Kanadalı şirket talip oldu - Görüşmeler başladı

Kanadalı şirket talip oldu - Görüşmeler başladı

2012 yılında Avrupa pazarına giriş yapan Kanadalı Couche-Tard, Fransız Carrefour'u satın almak için ön görüşmelere başladı.

Kanadalı şirket talip oldu - Görüşmeler başladı
16px
24px
13.01.2021 13:16
ABONE OLgoogle

Kanadalı şirket Alimentation Couche-Tard, Fransız Carrefour'u satın almak için ön görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Quebec merkezli şirketten yapılan açıklamaya göre, görüşmelerin satın alma ile sonuçlanacağına dair bir kesinlik bulunmuyor.

Carrefour'un hisseleri Paris'teki işlemlerde yüzde 10 yükselirken salı günkü kapanışta şirketin piyasa değeri 12,6 milyar euroya ulaşmıştı.

Couche-Tard'ın hisseleri, Bloomberg'in haberinden sonra yüzde 2,2 düşüş kaydetti. Carrefour temsilcileri yorum isteğine hemen cevap vermedi.

Couche-Tard'ın odağında süpermarketler değil dükkânlar ve benzin istasyonları bulunuyor ama şirket küçük rakiplerini alarak neredeyse bir imparatorluk inşa etti. Şirket önce Kanada'da yükseldi 2011 yılında ABD'ye girdi ve son olarak 2012'de Avrupa pazarına girdi.

Couche-Tard'ın Carrefour ile bir anlaşmaya varmasıyla, 2 bin 800 süpermarkete ve 703 büyük hipermarkete sahip olan şirketin Avrupa'daki varlığını daha da pekiştirmesi bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde