Kanadalı madenciler Kapadokya’da bin bir güçlükle yeşillendirilen ağaçları kesti

Kanadalı madenciler Kapadokya’da bin bir güçlükle yeşillendirilen ağaçları kesti

Kanadalı maden şirketi, orman ve tarım arazisinde ağaçları kesmeye başladı!

Kanadalı madenciler Kapadokya’da bin bir güçlükle yeşillendirilen ağaçları kesti
16px
24px
01.12.2020 05:39
ABONE OLgoogle

Kanadalı maden şirketi Centerra Gold, Nevşehir’de 2015 yılında ağaçlandırılan ve orman arazisi ilan edilen bölgede sondaj çalışması yapmaya başladı. Tarım arazilerinin bulunduğu bölgeye ruhsat verildiği öğrenildi. 

Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Özkonak kasabasında altın arama çalışmalarına başladı. Şirketin, 2015 yılında düzenlenen ağaç kampanyası ile ağaçlandırılan ve orman arazisi ilan edilen bölgede ağaçları keserek sondaj çalışması yaptığını söyleyen Özkonaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Göçek, "Bin bir çabayla ağaçlandırdığımız ve orman arazisi ilan ettirdiğimiz bölgede ağaçları kestiler. Böyle bir maden girişimi doğaya vurduğu gibi turizme de balta vuracak" dedi.

"Doğayı vurduğu gibi turizme de balta vuracak"

Cumhuriyet gazetesinden Leyla Kılıç'ın haberine göre; arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin turizm için büyük önem arz eden yeraltı şehri ve Belha Manastırı’na çok yakın olduğunu anlatan Göçek, "Özkonak yeraltı şehri ile Belha Manastırı bizim bölgemiz için çok önemli turizm kaynakları. Balon turizminin de yoğun olarak yapıldığı bir coğrafyada böyle bir maden girişimi doğaya vurduğu gibi turizme de balta vuracak. Belediye çalışmaları doğruluyor. Bakanlık tarafından verilen bir ruhsat olduğunu ve buna istinaden bu çalışmaların yapıldığını söylüyorlar. Biz dernek olarak bu konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

"Şirket, 40 yerde kuyu açacakmış"

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, şirketin taşeron firma aracılığıyla 12 yerde sondaj çalışması yaptığını belirterek "Bu şirket, toplamda 40 yerde kuyu açacakmış. Buralardan toprak örnekleri alıyorlar" dedi.

AKP’li Özkonak Belediye Başkanı Abdülkadir Maşit’in de yapılan çalışmaların karşısında olduğunu kaydeden Gülmez, "Bölgemize yapılan bir talandır. Bu talana hep birlikte izin vermeyeceğiz" dedi.

Şirket, Kayseri Develi ve Zonguldak Alaplı'da da altın madeni için sondaj çalışması yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde