Kamu bankaları ile reel sektör TOBB'da bir araya gelecek

Kamu bankaları ile reel sektör TOBB'da bir araya gelecek

Kamu bankaları genel müdürleri, finansmana erişim konusunu ele almak üzere yarın reel sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.

Kamu bankaları ile reel sektör TOBB'da bir araya gelecek
16px
24px
09.08.2022 15:07
ABONE OLgoogle

Finansmana Erişim İstişare Toplantısı; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in katılımları ile 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü (yarın) saat 14.30’da TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda yapılacak

YÜKSEK KREDİ FAİZLERİNDEN ŞİKÂYETÇİLERDİ

Geçen haftalarda reel sektör temsilcileri TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na, kredilere erişimde zorluklar çektiği ve düşük politika faizine rağmen kredilerde maliyetlerin yüzde 40’ı aştığı eleştirilerini yapmış, TCMB Başkanı ise sanayicileri ucuz kredi kullanıp bunlarla yüksek ham madde stoku taşımak ve ucuz kredi çekerek döviz alımına gitmekle suçlamıştı.

Ardından TOBB’da bir araya geldiği reel sektör temsilcilerine Kavcıoğlu, “stokçulukla” ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçen haftaki toplantıda, Merkez Bankası fonlama faizi yüzde 14, mevduata verilen ortalama faizler yüzde 20 civarındayken, bazı bankaların ticari kredilere yüzde 30-50 arasında faiz uyguladığını, bazılarının da hiç kredi vermediğini söylemişti. (REUTERS)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde