Kahveye yüzde 118 zam geldi; zam yağmuruna hazır olun!

Kahveye yüzde 118 zam geldi; zam yağmuruna hazır olun!

İthalatçılar “Bunlar iyi günler, kahvede yeni bir zam dalgasına daha hazırlıklı olmak gerek” dedi

Kahveye yüzde 118 zam geldi; zam yağmuruna hazır olun!
16px
24px
27.10.2022 08:36
ABONE OLgoogle

Son bir yılda zam üstüne zam gören Türk kahvesine geçen hafta yüzde 25’lik bir zam daha geldi. Böylece 100 gram Türk kahvesinin fiyatı 24 TL’yi buldu. Yaklaşık bir yıl önce aynı marka kahvenin fiyatı en yüksek 11 TL seviyesindeydi. Türk kahvesi son 1 yılda en az yüzde 118 zamlanmış oldu.

Brezilya'da yaşanan donun küresel kahve fiyatlarını artırmasına TL'nin dolar karşısında erimesi de eklenince Türk kahvesinin de keyfi kaçtı. Sözcü'de yer alan habere göre, artık evde iki kişi karşılıklı birer Türk kahvesi içmenin maliyeti bile 5 TL'yi bulurken, ithalatçılar “Bunlar iyi günler, kahvede yeni bir zam dalgasına daha hazırlıklı olmak gerek” ifadesini kullandı.

2021-22 kahve sezonunda dünyada toplam kahve üretimi  yüzde 2.1 azalırken global tüketim yüzde 3.3 arttı. Kahve fiyatlarının artması ile ünlü kafe zincirlerinde ise tek bir bardak kahvenin fiyatı en az 30 TL seviyesine gelmiş durumda.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde