Kahramanmaraşlı ünlü iş insanı Mehmet Balduk hayatını kaybetti

Kahramanmaraşlı ünlü iş insanı Mehmet Balduk hayatını kaybetti

İş dünyasının tanınmış ismi Kahramanmaraş’ın önde gelen sanayicilerinden Mehmet Balduk hayatını kaybetti.

Kahramanmaraşlı ünlü iş insanı Mehmet Balduk hayatını kaybetti
16px
24px
17.07.2022 12:43
ABONE OLgoogle

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası Eski Başkanı ve iş dünyasının tanınmış ismi Mehmet Balduk, Datça'da geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Balduk, kent sanayisinin gelişmesi için önemli atımlar gerçekleştirmiş, kentin 5084 sayılı teşvik yasasına dahil edilmesini sağlamıştı.

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU: ÜZGÜNÜM, MEKANI CENNET OLSUN

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "TOBB eski Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanlarımızdan değerli dostum, çalışma arkadaşım Mehmet Balduk vefat etti. Üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 17, 2022

MEHMET BALDUK KİMDİR?

1956 yılında Kahramanmaraş ‘ta doğan Balduk İlk ve Orta öğrenimini Adana Çukurova Koleji, Lise Öğrenimini ise Kahramanmaraş lisesinde tamamlamıştır. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunudur.

1987 – 1991 ve 1991 – 1992 yılları arasında Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Balduk, 1995- 2011 yılları arasında da 16 yıl Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür.

2000- 2005 yılları arasında da TOBB Başkan Vekilliği görevinde bulunan Balduk 1997 yılında Akedaş’ın kurulmasına önderlik etmiş ve 1997-2011 yılları arasında Akedaş Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüştür. Nazar Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır . Mehmet balduk evli ve 2 çocuk babasıydı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde