Kadıköy'e 193 milyon TL'ye 'Gar AVM' yapacak Fıratcan İnşaat'ın yetkilisi Devlet Denetleme Kurulu üyesinin oğlu çıktı!

Kadıköy'e 193 milyon TL'ye 'Gar AVM' yapacak Fıratcan İnşaat'ın yetkilisi Devlet Denetleme Kurulu üyesinin oğlu çıktı!

İstanbul Kadıköy'de bulunan Söğütlüçeşme’ye ‘gar görünümlü AVM’ kurulması için TCDD’nin anlaştığı Fıratcan İnşaat’ın şirketinin yetkilisi olan Sefa Özçelik'in, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Üyesi Abdurrahman Özçelik’in olduğu ortaya çıktı.

Kadıköy'e 193 milyon TL'ye 'Gar AVM' yapacak Fıratcan İnşaat'ın yetkilisi Devlet Denetleme Kurulu üyesinin oğlu çıktı!
16px
24px
11.06.2020 05:54
ABONE OLgoogle

Kadıköy Söğütlüçeşme’deki TCDD arazisine AVM kuracak firmanın yönetim kurulundaki isimler ‘tanıdık’ çıktı.

BirGün Gazetesi'nden Uğur Şahin'in haberine göre; TCDD, Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi için, Fıratcan İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile el sıkıştı.

Anlaşmanın süresi 29 yıl olarak belirlenirken, projenin maliyeti ise 193 milyon 794 bin lira olarak açıklandı. Söz konusu şirket, 4 yıllık yapım sürecinde TCDD’ye aylık 32 bin 315 TL kira verecek. Bu bedel proje tamamlandıktan sonra ise 25 yıllık işletme süreci için aylık 161 bin 574 TL olarak belirlendi.  Tren garı değil dolar öğütücü: 159 Milyon Dolar ödenecek

Fıratcan İnşaat'taki tanıdık isimler!

6 Ağustos 2004’te kurulan iki milyon TL sermayeli şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özçelik. Özçelik, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Üyesi Abdurrahman Özçelik’in oğlu. Baba Özçelik bu göreve, 2012’de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından getirilmişti.

Fıratcan İnşaat’ın 25 Mart 2019 tarihine kadar Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demirtaş’tı. Celal Demirtaş’ın kardeşinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda “Bakan Yardımcısı” olan Mücahit Demirtaş olması dikkat çekti. Celal Demirtaş, aynı zamanda Reyhan İnşaat’ın sahibi.

Şirketin eski ‘yetkilileri’ arasında 17/25 Aralık sürecinde gözaltına alınan iş insanı Osman Ağca da bulunuyor. İTO kayıtlarına göre Ağca’nın görevi, 29 Nisan 2014’te sona erdi.

Ne olmuştu?

13. İdare Mahkemesi, 8 Mayıs’ta megakentin en kıymetli bölgelerinden biri olan Söğütlüçeşme’yi gar görünümlü AVM’ye çevirecek imar planlarının yürütmesini durdurmuştu.  Söğütlüçeşme'deki 193 milyonluk 'AVM Gar' projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karara itirazı üzerine üst mahkeme 2 Haziran’da 193 milyonluk proje için verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. Böylece alana gar gönümlü AVM yapılmasının önü açılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde