Kadıköy’de şok… Seri sona erdi! Fenerbahçe fırsat tepti

Kadıköy’de şok… Seri sona erdi! Fenerbahçe fırsat tepti

Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Konyaspor'a mağlup olarak haftayı liderlik koltuğunda tamamlama fırsatını tepti. Dört maçlık galibiyet serisi sona eren Fenerbahçe, geçtiğimiz haftanın tam tersi bir görüntü sergiledi. Fenerbahçe'nin bir golü VAR'dan döndü.

Kadıköy’de şok… Seri sona erdi!  Fenerbahçe fırsat tepti
16px
24px
07.11.2020 20:47
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 8. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı İttifak Holding Konyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Dört maçlık galibiyet serisiyle haftaya lider giren Fenerbahçe, dört haftadır galip gelemeyen Konyaspor karşısında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Konyaspor’un golleri Jevtovic ve Kravets’ten geldi. Sarı-lacivertli ekibin Pelkas ile bulduğu gol, VAR uyarısı sonrası iptal edildi. 

Geçtiğimiz hafta Antalyaspor deplasmanında sayısız gol kaçıran, dört topu direkten dönen, atak üstüne atak geliştiren Fenerbahçe, Konyaspor karşısında ise bir hafta önceki görüntüsünden çok çok uzaktaydı. Maç boyunca Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından iptal edilen gol dışında pozisyon üretemeyen sarı-lacivertliler, geçen hafta oynadığı futbolla büyük keyif verdiği taraftarına be kez hayal kırıklığı yaşattı.

Fenerbahçe, maç boyunca sadece 2 isabetli şut kaydedebilirken, Konyaspor ise kaleyi tutturduğu 3 topta iki gol bulmayı başardı.

SOSA’NIN YOKLUĞU ARANDI

Sosa’nın yokluğunda 8 numaraya geçen Ozan Tufan’ın oyunu yönlendirme becerisi olmaması, Pelkas’ın 10 numaradan çok ikinci forvet gibi oynaması, Fenerbahçe’yi sadece kanat ortaları ile gol aramaya itti. Ancak savunmanın ortasını iyi kapatan Konyaspor, bu ortalarda Fenerbahçe forvetlerine vuruş şansı tanımadı.

Sıkışan oyunda ikinci bir plan üretemeyen Fenerbahçe, rakibi üzerinde baskı kurmayı başaramadı. Konyaspor ise savunmada istediği gibi giden maçta, hızlı hücumlarla rakibine göre daha net fırsatlar üretti. İlk yarıda karşı karşıya kaçan bir pozisyonun ardından ikinci yarıda iki gol bulan konuk ekip, Kadıköy’den istediğini aldı.

TRİBÜNLERDEN TEPKİ 

Fenerbahçe’de Erol Bulut’un ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile aldığı riskler de, gol pozisyonu yaratılmasına katkı sağlamadı. Perotti, Ademi, Cisse ve Ferdi’yi sahaya süren Erol Bulut, beklediği sonucu alamadı.

Öte yandan Ülker Stadyumu’nda maçı izleyen taraftarlar, Konyaspor futbolcularının maçın son bölümünde sık sık yere yatarak oyunu soğutmayan çalıştığını düşünerek tepki gösterdi. Taraftarlar, Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal’ı hedef alarak “Yere yatsana, yere yatsana, İsmail yere yatsana” tezahüratında bulundular.

Bu mağlubiyetle 17 puanda kalan Fenerbahçe, Alanyaspor’un ardından averajla ikinci sırada yer aldı. Konyaspor ise puanını 9’a yükseltti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde