Kadıköy'de böylesi ilk kez: Fenerbahçe 3-0 yenildi

Kadıköy'de böylesi ilk kez: Fenerbahçe 3-0 yenildi

Fenebrahçe, Süper Lig'in 12. haftasında Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte 23 puanda kalan sarı-lacivertliler, lig tarihinde ilk kez Kadıköy'de 3 maç üst üste kaybetti.

Kadıköy'de böylesi ilk kez: Fenerbahçe 3-0 yenildi
16px
24px
12.12.2020 17:22
ABONE OLgoogle

Süper Lig'in 12. haftasında evinde Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, maçtan 3-0'lık sonuçla yenik ayrıldı. Fenerbahçe böylece, Süper Lig tarihinde ilk kez iç sahada üst üste üç maçtan yenik ayrılmış oldu. Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren golleri 9'da Adem Büyük penaltıdan, 21'de Umut Bulut ve 48'de Youssouf Ndayishimiye attı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, geçen haftaki Yukatel Denizlispor maçına göre takımını 1'i zorunlu 2 değişiklikle sahaya sürdü. Deneyimli teknik adam, stoperde Serdar Aziz'in kart cezalısı olması nedeniyle bu bölgede Sadık Çiftpınar'a görev verdi.

Yukatel Denizlispor maçında kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Luiz Gustavo ise, Jose Sosa'nın yerine ilk 11'e geri döndü.

Erol Bulut, Yeni Malatyaspor karşısında kalede Altay Bayındır'ı görevlendirirken, savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Marcel Tisserand, Sadık Çiftpınar ve Caner Erkin'den oluşturdu.

Orta ikilide Luiz Gustavo ve Ozan Tufan'a şans veren Bulut, bu isimlerin önünde Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Dimitris Pelkas'ı oynattı. Genç teknik adam, gol yollarında ise yine Papiss Cisse'yi görevlendirdi.

Yeni Malatyaspor'un deneyimli golcüsü Umut Bulut, lig tarihinde en çok maça çıkan üçüncü oyuncu unvanına tek başına sahip oldu. Umut Bulut 490. kez lig maçına çıktı ve Oğuz Çetin ile Rıza Çalımbay'ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Yeni Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Yeni Malatyaspor, ikinci yarıya da erken bir golle başladı.

48. dakikada sol kanattan Hafez'in kullandığı serbest vuruşa altıpasta Caner'in üstünden kafayı vuran Youssouf topu ağlarla buluşturdu: 0-3

90 dakika, Yeni Malatyaspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 23 puanla 3. sırada kaldı. Yeni Malatyaspor ise puanını 16 yaparak 9. sıraya yükseldi. 

Ülker Stadyumu'nda Konyaspor'a 2-0, Beşiktaş'a 4-3 ve son olarak da Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde ilk kez evinde üst üste üç maç kaybetti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, son haftalardaki performansı tartışılan Jose Sosa’ya Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11’de yer vermedi. Bulut, orta sahayı Gustavo, Ozan ve Mert Hakan üçlüsüyle kurdu. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise tıpkı geçen hafta Başakşehir maçında olduğu gibi dört forvet oyuncusuna (Tetteh, Umut, Adem, Kubilay) görev verdi.

İLK 11’LER

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Sadık, Tisserand, Caner, Gustavo, Ozan, Mert Hakan, Ferdi, Pelkas, Cisse

YEDEKLER: Ahmet, Sosa, Tolga, Thiam, Sinan, Ömer Faruk, Yiğit, Nazım, Novak, Eyüp

TEKNİK DİREKTÖR: Erol Bulut

YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Acquah, Umut, Hadebe, Tetteh, Semih, Hafez, Youssouf, Issam, Kubilay, Adem

YEDEKLER: Abdulsamed, Ruben, Ahmed, Fofana, Olcay, Murat, Zeki, Mustafa, Bülent, Jetmir

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Kemal Ademi, Enner Valencia, Mauricio Lemos, Mbwana Samatta ve Diego Perotti’nin yanı sıra cezalı Serdar Aziz sahada yer almıyor. Yeni Malatyaspor’da sakatlığı süren Jody Lukoki ve Wallace Fortuna dos Santos dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

FENERBAHÇE’DEN ANLAMLI PANKART

Fenerbahçe Yönetimi, Yeni Malatyaspor maçında İzmir depreminde yıkılan Rızabey Apartmanı'nda hayatını kaybeden 16 yaşındaki ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz'ün isim ve fotoğraflarını taşıyan bir pankartı tribünlere yerleştirdi.

“Güzel Melekler Çınar ve Sayra Alpgündüz! Mekanınız Cennet Olsun…” yazılı pankart tribünlerdeki yerini aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde