Kadıköy-Kartal metrosunun rayları döşeniyor

Kadıköy-Kartal metrosunun rayları döşeniyor

Kadir Topbaş, 2013 yılında İstanbul'un 204 kilometre raylı sisteme kavuşmasını hedeflediklerini söyledi.

Kadıköy-Kartal metrosunun rayları döşeniyor
16px
24px
15.07.2010 17:26
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ı Kadir Topbaş, 2013 yılında İstanbul'un 204 kilometre raylı sisteme kavuşmasını hedeflediklerini söyledi.

Topbaş, Kartal-Kadıköy Metrosu'nun raylarının döşenmeye başlanması dolayısıyla Kartal'daki metro tünelinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hattın yaklaşık 22 kilometre uzunluğunda olduğunu ifade ederek, Kaynarca'ya kadar devam edildiğinde ise hattın 26 kilometreye ulaşacağını dile getirdi.

Günde bir milyon civarında yolcu taşımayı hedefleyen hattın rayları nın döşenmesine bugün başlandığını, her biri 18 metre olan 5 bin 500 rayın döşenmesi işleminin yaklaşık 8 ay süreceğini ifade eden Topbaş, "2011 yılının Haziran ayında test sürüşleri başlayacak olan Kadıköy-Kartal metrosu, yıl sonuna doğru da yolcu taşımaya başlayacak" dedi.

Hat tamamlandığında Kartal'dan Kadıköy'e 29, Üsküdar'a 35, Taksim'e 55 ve Olimpiyat Stadı'na da 89 dakikada gidilebileceğini anlatan Topbaş, 120 vagonun çalışacağı hattın, 1 milyar 500 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

Kadir Topbaş, 2004 yılından bu yana metro sistemi için 5 milyar 129 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti.

"Hedefimiz 2013 yılında İstanbul'un 204 kilometre raylı sisteme kavuşması" diyen Topbaş, planlananlarla birlikte metro hatlarının 635 kilometreye ulaşacağını belirtti.
Metro yatırımlarının yerel yönetimlerin gücüyle yapılmasının zorluğuna dikkati çeken ve hükümetin gücüyle yapılmasına ilişkin çıkan kanuna işaret eden Topbaş, bu yasanın birileri tarafından "kıyak yasa" olarak adlandırıldığını da anımsattı.

Topbaş, İstanbul'da seyahatlere gün içinde ödenen bedellerle metro yapımının finanse edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, hükümetin desteğinin önemine işaret etti.
Metro ve hafif metro vagonlarının üretimi konusuna da değinen Topbaş, bu vagonları üreten dünyada sayılı yer bulunduğunu ve sıra beklemek gerektiğini, Türkiye'de de bu alanda vagon üretmek için yapılan çalışmaların başar ıyla sü rdüğünü ifade etti.

Kadir Topbaş, daha sonra metronun döşenen ilk iki rayını birleştiren kaynağı yaptı.
Gazetecilerin, Kentkart'a geçiş ile ilgili sorularını da yanıtlayan Topbaş, kaldırılması sözkonusu olmayan Akbil'in vatandaşlar tarafından kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

Topbaş, CHP'nin geçmişte Akbil'e, şimdi de Kentkart'a karşı çıktığını ve konuyu yargıya götüreceğini dile getirdiğini anımsatarak, ana muhalefet partisinin bu tutumunu eleştirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde