Kabine toplanıyor: Masada üç önemli konu

Kabine toplanıyor: Masada üç önemli konu

Ana gündem maddesi ekonomi olacak Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Kabine toplanıyor: Masada üç önemli konu
16px
24px
27.06.2022 07:51
ABONE OLgoogle

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Ayrıca bayram tatilinin kaç gün olacağı da Kabine’de netleşecek.

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Ekonominin ana gündem olacağı toplantıda, asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağının kesinlik kazanması bekleniyor. Taraflarla görüşmelerini sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de konuya ilişkin kabineye bir sunum yapması beklentiler arasında.

Eğer asgari ücretliye ara zam kararı çıkarsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Enflasyon oranında fark alacak memur ve emeklilere, fazladan zam yapılıp yapılmamasının da toplantı gündeminde yer alması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kabinede Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor.

Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz dolayısıyla resmi tatil. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu gündemde.

NATO ZİRVESİ

Kabinenin bir başka önemli gündem maddesi de İspanya’nın başkenti Madrid’te yapılacak NATO Liderler Zirvesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı 28-30 Haziran’da gerçekleşecek zirveyle ilgili son hazırlıkların ele alınacağı kabinede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, tahıl koridorundaki son durum da masaya yatırılacak. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde