KKTC'de flaş karar... 175 kişiyi vatandaşlıktan çıkarttılar

KKTC'de flaş karar... 175 kişiyi vatandaşlıktan çıkarttılar

KKTC Bakanlar Kurulu, bir önceki hükümet döneminde bakanlar kurulu kararıyla istisnai vatandaş yapılan 1200 kişiden 175’ni yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkardı.

KKTC'de flaş karar... 175 kişiyi vatandaşlıktan çıkarttılar
16px
24px
11.05.2018 19:15
ABONE OLgoogle

Listede, eski başbakan Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri Hüseyin Özgürgün’ün sevgilisi olduğu iddia edilen ancak Özgürgün’ün ‘dedikodu’ diyerek yalanladığı eski asistanı Şennur Gülbudak da bulunuyor.

Ayrıca 175 isim arasında Trabzonspor ve Antalyaspor gibi çok sayıda futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan Giray Bulak da var...

ÖZGÜRGÜN, 'DEDİKODU' DEMİŞTİ

Şennur Gülbudak’a bakanlar kurulu kararıyla verilen vatandaşlık, geçen yıl Ada medyasında ‘sevgiliye vatandaşlık’ başlığıyla geniş yer tutmuş ve genç kadının eski başbakan Hüseyin Özgürgün’le ilişkisi olduğu ileri sürülmüştü.

Ancak Hüseyin Özgürgün, iddiaları yalanlayarak “Kızımla bile görseler dedikodumu yapıyorlar” cevabını vermişti.   ‘Sevgiliye vatandaşlık’ KKTC'yi karıştırdı

Hüseyin Özgürgün, Dilek Karakuzu ile olaylı boşanmasının ardından Şubat ayında Kıbrıslı ünlü manken ve sanatçı İnci Pars ile dünyaevine girdi.  KKTC'yi karıştıran boşanma... Başbakan Özürgün'ün eşinin korumalar tarafından zorla evden atıldığı öne sürüldü

GİRAY BULAK DA ÇIKARILDI

KKTC Bakanlar Kurulu’nun vatandaşlıktan çıkardığı isimler arasında, Trabzon ve Antalya spor gibi çok sayıda futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan Giray Bulak da bulunuyor. 

Halen Balıkesirspor’un teknik direktörlüğünü yürüten Giray Burak (60) KKTC’den çok sayıda sporcu genci Türk futboluna kazandırdı. Giray Bulak’ın vatandaşlıktan çıkartılması, KKTC futbol camiasında şaşkınlıkla karşılandı. 

'MEHMET AYDIN' DETAYI

KKTC Bakanlar Kurulu’nun vatandaşlıktan attığı 175 kişi arasında KKTC’de kurulu Fame Game adlı şirket üzerinden üyelerini milyonlarca lira dolandırarak ortadan kaybolan Çiftlikbank’ın sahibi Mehmet Aydın’ın adı da yer aldı.

Ancak vatandaşlıktan çıkartılan kişinin, Çiftlikbank patronu Mehmet Aydın’la aynı isim ve soyadını taşıyan 1967 Ünye Taflancık doğumlu başka bir Mehmet Aydın olduğu ortaya çıktı.

175 KİŞİ İTİRAZ EDEBİLECEK

175 kişinin vatandaşlığının iptal edildiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, “Hukuka aykırı işlem yapıldığı gerekçesiyle bu kişilerin vatandaşlıkları iptal edildi.

Mağduriyet yaşamamaları için bu kişiler 90 gün süreyle muhaceret izinli (KKTC’de yasal olarak kalma izni) sayılacak. Bu sürede KKTC’de çalışma ya da iş kurma başvurusu yapmalarına olanak sağlanacak” dedi.

175 kişinin listesi önümüzdeki günlerde resmi gazetede yayınlanacak ve itiraz etme süreci başlayacak.  (Ömer Bilge/Hürriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde