KKM'de şirketlere de 3 ay vade imkanı!

KKM'de şirketlere de 3 ay vade imkanı!

Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli araçlarından kur korumalı TL mevduatta şirketlerin beklediği 3 ay vade imkanı geldi. Öte yandan vadesi gelen mevduatlar için yenileme imkanı da sağlandı.

KKM'de şirketlere de 3 ay vade imkanı!
16px
24px
07.03.2022 08:30
ABONE OLgoogle

Şirketlerin 'dönüşüm' için beklediği '3 ay vade' düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile yürürlüğe girdi. Böylece kur korumalı TL mevduatta bireylerin ardından şirketlere de 3 ay vade imkanı tanınmış oldu.

Yurt içi yerleşik tüzel kişiler üç ay vadeli kur korumalı (KKM) mevduat ve katılma hesabı açabilecekler. KKM'de bu vade seçeneği iş dünyası tarafından bir süredir isteniyordu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğ ile altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğde değişiklik yapan Merkez Bankası tebliğlerine göre, şirketlere bu kapsamda üç ay vadeli hesap açabilme olanağı tanındı.

Önceki uygulamada tüzel kişiler, sadece altı ay ve bir yıl vadeli KKM ve katılma hesabı açabiliyorlardı. 

Destekten birçok kez yararlanılabilecek 

TL'nin desteklemesi amacıyla getirilen döviz tevdiat hesap katılım fonlarının TL vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi uygulamasında, destekten bir defa yararlanılmasına yönelik her iki tebliğde de bulunan hüküm kaldırıldı.

Buna göre, TL mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkânı tanınabilecek. Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz tutarı ve dönüşüm kuru üzerinden destekten yararlanmaya devam edecek. Hesabın yenilenmesine ilişkin esaslar Merkez Bankasınca belirlenecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde