Jeff Bezos servetiyle rekor tazeledi, boşanma öncesini de geçti

Jeff Bezos servetiyle rekor tazeledi, boşanma öncesini de geçti

Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un serveti her geçen gün daha da artıyor. Ünlü iş insanının serveti 2018 yılında ulaştığı zirveyi de geçerek 171 milyar doların üzerine çıktı.

Jeff Bezos servetiyle rekor tazeledi, boşanma öncesini de geçti
16px
24px
02.07.2020 12:01
ABONE OLgoogle

Bezos bu süre zarfında boşandığı karısına da 35 milyar dolar tazminat vermişti. Bezos, uzun süredir dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sıradaki yerini koruyor.

Jeff Bezos, zenginleşmeye devam ediyor. Bezos’un serveti, geçen yılki boşanma anlaşmasıyla Amazon.com’daki hisselerinin çeyreğini eski eşine bıraktığı dönemi bile geride bıraktı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Seattle merkezli şirketin hisseleri yüzde 4.4 artışla 2878 dolara ulaştı.

Bu yükselişle birlikte Bezos'un serveti 171.6 milyar dolara yükseldi. Ünlü iş insanının servetinin daha önce ulaştığı zirve nokta, 4 Eylül 2018'de 167.7 milyar dolardı.

AMAZON'DA YÜZDE 11 HİSSESİ VAR

Jeff Bezos, sadece bu sene 56.7 milyar dolar kazandı. Milyarder iş insanının servetinin büyük bölümünü, Amazon'da sahip olduğu yüzde 11'lik hissesi oluşturuyor.

Şirket, kurucusunun mal varlığıyla ilgili sorular karşısında yorum yapmaktan kaçındı.

Corona virüsü salgını, tüm dünyayı ekonomik krize sürüklese de önde gelen teknoloji şirketlerinin sahipleri zenginliklerini artırdı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk bu yıl mal varlığına 25.8 milyar dolar daha ekledi. Zoom'un kurucusu Eric Yuan'ın serveti ise dörde katlayarak 13.1 milyar dolara ulaştı.

ESKİ EŞİ ZENGİNLER LİSTESİNDE 12. SIRADA

Amazon'da yüzde 4 hissesi bulunan Jeff Bezos'un boşandığı eşi Mackenzie Bezos, 56.9 milyar dolarlık servetiyle Bloomberg'in milyarderler endeksinde 12. sırada yer alıyor.

Salgın döneminde en çok etkilenen ise başta Zara olmak üzere birçok tekstil markasını bünyesinde bulunduran Inditex'in İspanyol sahibi Amancio Ortega oldu. Ortega, 19.2 milyar dolar kaybetti. Yatırımcı Warren Buffett'ın serveti 19 milyar dolar, Avrupa'nın en zengini Bernard Arnault'unki ise 17.6 milyar dolar azaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde