Japon yatırımcılardan Türk lirası için çarpıcı tahmin

Japon yatırımcılardan Türk lirası için çarpıcı tahmin

Japon bireysel yatırımcılar, gelişen piyasa para birimlerinde bu hafta yaşanan düşüşe rağmen Türk Lirası’nın ralliye devam edeceğini düşünüyor.

Japon yatırımcılardan Türk lirası için çarpıcı tahmin
16px
24px
27.02.2021 13:09
ABONE OLgoogle

Bloomberg HT’de yer alan habere göre Türk lirasına yatırım yapan Japon bireysel yatırımcılar, Türk lirasındaki dalgalanmaların devam edeceği görüşünü savundu.

Bireysel yatırımcıların lira-yen cinsinden uzun pozisyon kontratları perşembe günü 262.382’ye ulaşırken bir önceki gün 263.990 ile bir yılın zirvesine tırmanmıştı. Tokyo Finans Borsası verilerine göre, kontratlar sene başından bu yana yüzde 9 artış gösterdi.

Monex Tokyo Bono Takascısı Tsutomu Soma, “Bireysel yatırımcılar hisse piyasalarında çok fazla para kazandıktan sonra riskli varlıklara yatırım yapmayı tercih edebiliyor. Türk Lirası da bu varlıklardan bir tanesi” dedi.

Japonya’daki Topix Endeksi geçen yıl Mart ayından bu yana yüzde 50’den fazla yükseldi.

Türk Lirası’nda Kasım ayından beri yükseliş eğilimi devam ederken Japon yatırımcılar TL’deki ralliyi yakalamak için biraz geç kalmış olabileceği değerlendirilirken Japon ev kadınlarının Türk varlıklarına ve Türk Lirası’na olan yatırım ilgisi biliniyor.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde