JP Morgan: Türkiye’de enflasyon Kasım ayına kadar yüzde 50’de kalacak!

JP Morgan: Türkiye’de enflasyon Kasım ayına kadar yüzde 50’de kalacak!

ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'de enflasyonun 2022 Mayıs'ta yüzde 55 ile zirve yapacağını, kasım ayına kadar yüzde 50 civarında kalacağını öngördü.

JP Morgan: Türkiye’de enflasyon Kasım ayına kadar yüzde 50’de kalacak!
16px
24px
04.02.2022 08:09
ABONE OLgoogle

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2022 Ocak’a ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından, Amerikalı yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'de 2022 yılı için enflasyon tahminlerini paylaştı.

Buna göre JP Morgan, Türkiye’de enflasyon oranının 2022 Mayıs’ta yüzde 55 ile zirve yapacağını, kasım ayına kadar yüzde 50 civarında kalabileceğini öngördü. Enflasyonun 2022 sonunda ise yüzde 35’e düşebileceği belirtildi. Bakan Nebati açıkladı: Enflasyon nisan ayında zirveyi görecek

Bir ay önce paylaştığı raporda da aynı tahminler yapan banka, TÜİK’in dün açıkladığı ocak ayı enflasyonundan sonra yaptığı yeni değerlendirmede de tahminlerini değiştirmemiş oldu.

Banka, bir ay önceki notunda ‘faiz indirimleriyle gelen kur ve enflasyon artışına rağmen politika yapıcılarda hiçbir pişmanlık görmediğini’ belirtmiş, faiz artışı beklemediğini ifade etmişti.

ENFLASYONİST BASKILAR GENİŞ TABANA YAYILDI

JP Morgan ayrıca, Türkiye’de ocak ayında doğalgaz, elektrik, alkol ve tütün vergilerinde önemli artışlar yaşandığı vurguladı.

Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) ocakta aylık bazda yüzde 11,10 arttığını anımsatıldığı JP Morgan notunda, kategoriler arasında aylık fiyat artışlarının oldukça yüksek olmasının enflasyonist baskıların ne kadar geniş tabanlı olduğunu gösterdiğine dikkat çekildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde