İzmir'de mucize! 91. saatte Ayda kurtarıldı

İzmir'de mucize! 91. saatte Ayda kurtarıldı

91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından 4 yaşındaki Ayda Gezgin isimli çocuk sağ çıkarıldı.

İzmir'de mucize! 91. saatte Ayda kurtarıldı
16px
24px
03.11.2020 07:13
ABONE OLgoogle

Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda kurtarma ekipleri 4 yaşındaki Ayda Gezgin'e sağ olarak ulaştı. Enkazdan çıkarılan Ayda alkışlar eşliğinde ambulansa alındı.

Bulaşık makinesinin yanında oluşan yaşam üçgeninde bulunan Ayda'nın babası ve ağabeyi de aynı enkazdan sağ olarak çıkarılmıştı.

ENKAZ ALTINDA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Ayda, enkazda beyaz eşyaların arasında oluşan yaşam alanında hayatta kaldı.

İzmir’i vuran depremde en çok yıkımın yaşandığı Bayraklı’dan bir mucize haberi geldi. Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

Enkazdan kurtarılan 107. kişi olan çocuğun adının Ayda Gezgin olduğu öğrenildi.

TÜM AİLE ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI

91 saat sonra ulaşılan çocuğun 4 yaşındaki Ayda Gezgin olduğu öğrenildi.

İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin, oğlu Atakan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından sağ çıkmışlardı. Gezgin Ailesi, 91 saattir 4 yaşındaki Ayda’dan haber bekliyorlardı.

Ayda''nın annesinden ise kötü haber geldi. Kurtarma ekipleri Fidan Gezgin'in cansız bedenine ulaştı.

BULAŞIK MAKİNESİ HAYATINI KURTARDI

Bulaşık makinesinin yanında oluşan yaşam üçgeninde bulunan Ayda ekipler tarafından enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

İLK ÖNCE ÇIĞLIĞINI DUYDUM

Enkaz altındaki Ayla’nın sesini duyan ve kurtarılmasını sağlayan İtfaiye eri o anları şu sözlerle anlattı:

* İlk etapta bir çığlık sesi duydum. Jeneratör çalışıyordu. Durdurduk. Sonra kimse var mı diye seslendik. İyiyim ben dedi. Adın ne diye sorduk ‘Ayda ben, iyiyim’ dedi. Sonra el salladı. Çamaşır makinesinin yanındaki yaşam üçgeninde hayata tutunmuştu. AFAD ekipleri aşağı inip çıkardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, "Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" açıklamasının ardından Ayda Gezgin isimli çocuk 91 saat sonra sağ çıkarıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Soyer, "Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de "Ayda Gezgin canlı olarak kurtarıldı" açıklamasında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde