İzmir'de 5 bin 61 deprem konutu 3 yılda bitmedi… 244 bin konut 1 yılda nasıl bitecek

İzmir'de 5 bin 61 deprem konutu 3 yılda bitmedi… 244 bin konut 1 yılda nasıl bitecek

İzmir’de 2020’de meydana gelen depremde evleri zarar görenler için yapılan deprem konutlarının tamamı henüz teslim edilemezken Malatya depreminde zarar gören konutların yerine yapılacak olan 244 bin konutun 1 yıl içerisinde nasıl bitirileceği sorusu doğdu.

İzmir'de 5 bin 61 deprem konutu 3 yılda bitmedi… 244 bin konut 1 yılda nasıl bitecek
16px
24px
18.03.2023 15:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Martta yaptığı konuşmada depremden etkilenen Hatay’a ilişkin “Acil ihtiyaç olan 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasını 1 yıl içinde planlamayla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, "Bu arada kalıcı konutların inşası için hemen kolları sıvadık. Yer tespiti yapılan, zemin ve etüt çalışmaları biten yerlerde süratle temelleri atıp işe başladık. Orta hasarlıların da dahil edilmesiyle yaklaşık 650 bin konut ihtiyacımızın olduğunu gördük. Acil ihtiyaç olan 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasını bir yıl içinde bitirecek bir planlamayla yolunuza devam ediyoruz." diye konuştu.

İZMİR’DE TÜM KONUTLAR TESLİM EDİLMEDİ

Seferihisar açıklarında 2020’de meydana gelen depremde 117 kişi yaşamını yitirmişti. Bu depremin ardından yapımına başlanan konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edilirken bu sayı şimdilik TOKİ Uygulama Şube Müdürü Emrah Bıyıkoğlu’na göre1404 konut ve 289 işyeri olarak kaldı.

Toplamda ise 4 bin 602 konutun tamamlandığı, geriye kalan 459 konutun inşaatının ise mayıs ayında biteceği açıklayan Bıyıkoğlu şu bilgileri verdi.

"Teslimatlar devam ediyor. Diğer etapların da teslim işlemleri yürütülüyor şu anda. Geriye kalan 459 konutumuzu ise mayıs ayında tamamlamayı planlıyoruz. İzmir depremi sonrasında ihalesini gerçekleştirdiğimiz 5 bin 61 konutlarımızın 4 bin 602 tanesinin tamamını tamamlamış bulunmaktayız. Bugün itibarıyla bölgede ayrıca rezerv alanında sağlık tesisi, anaokulu, ilkokul, ortaokul, iki adet cami inşaatlarını gerçekleştirdik. Bunların da çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bölgeye genel altyapı hizmetini de getirdik doğal gaz, elektrik, su imalatlarını da getirdik."

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde