İzak Koenka: Halka arz geliriyle daha çok KOBİ'ye destek olacağız

İzak Koenka: Halka arz geliriyle daha çok KOBİ'ye destek olacağız

Sermayesinin yüzde 30,71’ine denk gelen 41 milyon TL nominal değerli payları SPK onayıyla halka arza eden Ulusal Faktoring’de hedef, artacak olan sermaye ile KOBİ’lere daha fazla hizmet sunabilmek.

İzak Koenka: Halka arz geliriyle daha çok KOBİ'ye destek olacağız
16px
24px
03.11.2021 13:32
ABONE OLgoogle

SPK onayıyla 4 – 5 Kasım tarihlerinde talep toplayarak halka arz olacaklarını belirten Ulusal Faktoring Genel Müdürü İzak Koenka, Türkiye’de yaklaşık 3 milyon KOBİ’nin faaliyet gösterdiğini, sektördeki aktif müşteri adedinin 80 bin KOBİ olduğunu belirtti.

İzak Koenka, şunları dile getirdi: “Türkiye ekonomisinde reel bir büyüme olacağını öngörüyoruz. Büyüyen ekonomilerde çarklar döndüğü için biz de bu döngüye katkı sağlayabilmek amacıyla halka arz sonrasında hizmet verdiğimiz çerçeveyi daha da büyütüp daha güçlü bir sermaye yapısı ile KOBİ’lerin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz. Halka arz gelirinin %82’si şirkete bedelli sermaye artışı olarak aktarılacak, bunun da yüzde 97’si yeni faktoring işlemlerine ve yüzde 3’ü de teknoloji yatırımlarına kaynak olacak. Halka arzdan elde edilecek gelirlerle sanayi ve ticaretin yaygın olduğu şehirlerde yeni şubeler açarak büyüyeceğiz, böylelikle daha çok KOBİ’ye ulaşmayı hedefliyoruz. Halka Arz, Ulusal Faktoring için bir başlangıç anlamına geliyor. Bugüne kadar yapı taşlarımızda hep ortaklık oldu, bugünden sonra da yatırımcılarımızı birer ortağımız olarak görerek hizmetlerimizi sunacağız.”

Ulusal Faktoring, 4 – 5 Kasım Tarihleri Arasında Talep Toplayacak

Ulusal Faktoring’in halka arzında payların yüzde 40’ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 50’si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.

Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde PineBridge Financial Investments S.a.r.l’ye ait ve halka arz edilen payların yüzde 18,29’una denk gelen 7 milyon 500 bin TL nominal değerli paylar da ek satış kapsamında halka arz edilebilecek. Bu durumda halka açıklık oranı yüzde 36,33 olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde