İyilik için sanat: Anadolu ile İstanbul arasında sanat köprüsü kuruyor

İyilik için sanat: Anadolu ile İstanbul arasında sanat köprüsü kuruyor

İyilik İçin Sanat Derneği, proje kapsamında Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağlıyor.

İyilik için sanat: Anadolu ile İstanbul arasında sanat köprüsü kuruyor
16px
24px
15.08.2019 11:30
ABONE OLgoogle

Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği Anadolu’daki gençlere ulaşmaya devam ediyor.

Geçen yıl 12 ilden gelen 36 genç sanatçı adayının İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca (İKSV) gerçekleştirilen İstanbul Bienali ile Contemporary İstanbul, Sakıp Sabancı Müzesi, Pera Müzesi ile TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ziyaretlerinin ardından deneyim ve gözlemleriyle ürettikleri eserler, Eylül ayında “Anadolu’dan İzlenimler” adlı sergide sergilenecek.

Bu yıl proje kapsamında sergiye katılacak olan genç sanatçılar Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Malatya Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden olacak.

İyilik için “Sanat Köprüsü” her yıl daha da güçleniyor

İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, “Sanat Köprüsü” projesine her yıl 12 şehir daha ekleyerek büyüttüklerini, hedeflerinin tüm Anadolu’daki Güzel Sanatlar Fakültelerindeki başarılı öğrencileri İstanbul’da ulusal ve uluslararası sanat aktivitelerinde ağırlamak olduğunu belirtiyor.

Selin Bozkurt sözlerine şöyle devam ediyor:

Projenin ilk etabında geçen sene Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde konaklamalarını sağladığımız gençler eserleriyle bu sene sergide yer alırken, diğer 12 Anadolu şehrinden yeni gençler gelip müze, fuar ve sergileri gezecekler. Bu hepimizi çok heyecanlandıran bir proje oldu. Çağdaş Sanatın tüm yurt geneline yayılması için verdiğimiz mücadelede bize destek olan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz. Birlikten kuvvet doğuyor. Elele verince zoru başarabiliyoruz. Geleceğe damgasını vuracak sanatçılarımız yetişiyor.”

Projenin ikinci etabında yer alacak 12 ayrı güzel sanatlar fakültesi öğrencileri bu sene katılacakları İstanbul Bienali ve Contemporary İstanbul ile çeşitli müze ve sergi ziyaretlerinin ardından önümüzde ki yıl eserlerini sergileme fırsatı kazanacaklar.

Önümüzdeki yıl eserleri sergide yer alacak öğrenciler, Kars Kafkas Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden olacak.

İyilik İçin Sanat Derneği, Anadolu’dan İzlenimler projesiyle toplam 24 ilden gelen genç sanatçıyı İstanbul’da ağırlamış, yoğun olarak sanat etkinliklerine katılımlarını sağlamış olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde