İyi partiden “küçültme” çıkışı

İyi partiden “küçültme” çıkışı

Duayen gazeteci Uğur Dündar bugün Sözcü'deki köşe yazısında İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray ile röportaj yaptı. Röportajda Çıray, “İyi Partiyi küçültmeye çalışanlar tarihi yanılgı içindeler” dedi.

İyi partiden “küçültme” çıkışı
16px
24px
28.03.2023 11:50
ABONE OLgoogle

Röportajın ilgili kısmı şöyle;

(Uğur Dündar): 2018'de Millet İttifakı'nın kuruluş müzakereleri ve bildirisinin yazılmasında partiniz sizi görevlendirmişti. İttifak'ın asıl amacı neydi?

(Aytun Çıray)Millet İttifakı'nın varlık nedeni, mutlak güçler ayrılığına dayalı güçlendirilmiş parlamenter sitemi kurmak ve hukuk devletini yeniden inşa etmektir. Bu amaca ulaşmak için sadece cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak yetmez. Aynı zamanda 360 milletvekili kazanmalıyız. O nedenle Sayın Akşener ve İYİ Parti'yi eleştiri sınırlarını aşarak hakarete maruz bırakanlar, onu küçültmeye çalışanlar tarihi bir yanılgı içindedirler. Millet İttifakı'nın çeperindeki ideolojik takıntıların içinde olanlar, tarihi bir uyanışı yaşayan milletimizi kuşkuya düşürüyorlar. Yani dile getirilen eleştirilerin ve itirazların neredeyse tamamı, Meclis yeniden tarihi anlamına yaraşır bir noktaya getirdikten sonra tartışılması gereken meseleler. Öncelikleri karıştırmasak belki de ülkemize yapabileceğimiz en büyük iyiliği yapmış oluruz diye düşünüyorum. Tarihin bizi haklı çıkaracağına da kesinlikle inanıyorum.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde