İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı düştü

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı düştü

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Şubat ayında düşerken, altın fiyatlarının gerilemesiyle Çin ve Hindistan'a altın ihracatı arttı.

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı düştü
16px
24px
21.03.2023 15:46
ABONE OLgoogle

İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı düştü. İsviçre Gümrüğü verilerine göre Şubat ayında 44 ton altın Türkiye’ye sevk edildi.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle, İsviçre'nin Ocak'ta Türkiye'ye altın ihracatı 58 tonu aşarak tarihi seviyeye çıkmıştı.

Dünyanın en büyük altın arıtma ve aktarma merkezi İsviçre'nin gümrük verilerine dayanan altın ihracat hacmi, küresel piyasalardaki gidişata ışık tutuyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin ardından Türkiye altın ithalatına yönelik kısıtlama getirmek üzere altyapı çalışmaları yürütmüştü.

ARALIK'TAN BU YANA EN BÜYÜK İHRACAT

Şubat'ta Çin'e 3.2 milyar İsviçre frankı (3.5 milyar dolar) değerinde 58 ton altın ihraç eden İsviçre'nin Ocak'ta Çin'e altın ihracatı 26.1 ton olmuştu. İsviçre Çin'e Şubat'ta Aralık'tan bu yana en büyük ihracatını gerçekleştirdi.

İsviçre Hindistan'a Ocak ayında 3.2 ton altın ihraç ederken Şubat ayında 25.6 ton altın ihraç etti. Bu miktar, İsviçre'nin Eylül'den beri Hindistan'a ihraç ettiği en büyük altını miktarı oldu.

Mart'ta küresel bankacılık hisselerinde yaşanan çalkantıların yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yöneltmesi, altın fiyatlarını ons başına 2 bin doların üzerine çıkarmıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde