İstinye Park'ın kapısına çarptı, bitkisel hayata girdi!

İstinye Park'ın kapısına çarptı, bitkisel hayata girdi!

Anneler Günü için İstinye Park AVM'ye gitti, bitkisel hayata girdi!

İstinye Park'ın kapısına çarptı, bitkisel hayata girdi!
16px
24px
26.07.2020 07:23
ABONE OLgoogle

İstanbul'da Hakan Aras, 8 Mayıs 2013'de aimesiyle birlikte İstinye Park AVM'ye gitti. Otoparktan AVM girişi için sıra beklemeye başladılar. Bu sırada otomatik kapı kayınvalidesi Gülsen Şen'in üstüne kapandı.

75 yaşındaki yaşlı kadın yere düştü. Kafasını mermer zemine çarpan Şen, hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaşlı kadın ise bitkisel hayata girdi. Hakan Aras ve eşi Ayşen Aras, annelerinin başına gelen olayla ilgili AVM yönetiminden şikâyetçi oldu.

Dosyaya atanan bilirkişi, AVM yönetiminin olayda kusurlu olduğuna dair rapor verdi. Rapor sonrası AVM yetkililerinin olayla ilgili ifadesine başvuruldu. Yıllar süren soruşturma sonrası savcılık, yaşlı kadının yaralanmasına neden olan yetkililer hakkında dava açtı. İddianamede, Şen'in yaralanmasında, yeterli tedbirleri almayıp gerekli özeni göstermeyen AVM yetkililerinin kusurlu olduğu anlatıldı. "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmaktan" dava açılan iki yetkilinin 1.5 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Sabah'a konuşan Şen'in damadı Aras, "Anneler günü hediyesi alacaktık. Annem koltuk değnekleri ile yürüdüğü için bodrum kattan yanında bakıcısı ile birlikte giriş yapıp asansörle yukarı çıkacaktı. Bende yukarı katta asansör önünde bekleyecektim. Fotoselli kapının içinde xray cihazı sırasını beklerken kapı kapanmış, annemi yere düşürmüş. Ambulansla hastaneye götürdüm. Beyin tomogrofisi çekildi ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılarak acilen ameliyata alındı. Ertesi gün kanama devam ettiği için tekrar ameliyat edildi. O günden beri hastanede ve bitkisel hayatta" diye konuştu. (Dilek Yaman/Sabah)

İSTİNYEPARK'DAN AÇIKLAMA

Sözkonusu olayla ilgili dava devam etmektedir. Sonuçlanmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Bilirkişi raporlarının ekseriyetinde, olayın meydana gelmesinde İstinyepark’ın kusurunun olmadığı tespit edilmiştir.

Ayrıca bu olaydan çok kısa süre önce kazazedenin kalçasının kırılması nedeniyle ameliyat geçirirdiği, bu sebeple yürümekte zorlandığı, Yardımcısı ve refekatçisinin desteğiyle ayakta kalabildiği ve yürüyebildiği tespit edilmiştir.

Olay anında yardımcısının kendisine fiziki destek vermediği gerekçesiyle düştüğüne dair bilirkişi raporları mevcuttur. Mahkeme en son, kazazedenin düşmesi ile istinyeparktaki kapıların arasında illiyet bağı (nedensellik) olup olmadığı, dolayısıyla İstinyepark yetkililerinin kusurlu olup olmadığı konusunda değerlendirme yapılması için dosyayı adli tıp kurumuna göndermiştir, rapor sonucu beklenmektedir.

Diğer yandan İstinyeParktaki kapıların standartlara ve yönetmenliğe uygun olduğu herhangi bir teknik arıza ya da hatasının olmadığı, savcılığın tayin ettiği  makina mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan  bilirkişilerle tespit edilmiştir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde