İstikbal'in ihracat hedefi 80 milyon dolar

İstikbal'in ihracat hedefi 80 milyon dolar

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İstikbal Mobilya A.Ş. Genel Müdürü Memduh Boydak, bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 50 milyon dolar mobilya ihracatı yaptıklarını, yıl sonuna kadar 80 milyon dolara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İstikbal'in ihracat hedefi 80 milyon dolar
16px
24px
12.09.2005 00:00
ABONE OLgoogle

Boydak, yaptığı açıklamada, ürünlerinin yüzde 60'ının Avrupa ve ABD'ye, yüzde 30'unu da Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini kaydetti. Bu yılın ocak-ağustos döneminde yaklaşık 50 milyon dolar ihracat yaptıklarını belirten Boydak, şöyle devam etti: "Yıl sonuna kadar 80 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Tabii bu yeterli değil. Firmalarımızın büyüklüğünü ve üretimini baz aldığımızda ihracatın daha fazla olması gerekir. Gayretlerimiz bunu artırma yolunda. Yeni yatırımlarımız üretimi artırma yönünde devam ediyor. Panel mobilya, sandalye ve benzeri ürün gruplarında kapasite artırımına yönelik yatırımlarımız var. Gelecek yıl ki hedefimiz 100 milyon doların üzerinde olacaktır." Boydak, toplam 80 milyon dolar yatırım yapacaklarını, bunun yüzde 60'ının gerçekleştiğini bildirdi. Nakliyesi zor olan ürünlerin ihracatında zorlandıklarını ifade eden Boydak, "Ürettiğimiz her ürünü ihraç ediyoruz. Ancak, nakliye maliyetleri yüksek olduğu için yatak gibi ürünlerin ihracatında zorlanıyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde