İstihdam Kalkanı Paketi sonbahara kaldı, mini paket Meclis'e geliyor

İstihdam Kalkanı Paketi sonbahara kaldı, mini paket Meclis'e geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM'ye sunacağı belirtildi.

İstihdam Kalkanı Paketi sonbahara kaldı, mini paket Meclis'e geliyor
16px
24px
14.07.2020 11:50
ABONE OLgoogle

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 1 ay önce duyurduğu geniş kapsamlı İstihdam Kalkanı Paketi'nin sonbahara kaldığı, AK Parti grubunun bugün 6-7 maddeden oluşan mini bir paketi TBMM’ye sunacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, pakette kısa çalışma ödeneğinde sektörleri belirleme konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki verilecek.

Mini paketin önemli bir unsurunu da iş güvenliği uzmanıyla ilgili kısım oluşturuyor. 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu hale gelen iş güvenliği uzmanı istihdam zorunluluğunun 3 yıl uzatılacağı belirtildi.

AK Parti kaynakları, kısa çalışma ödeneğinin turizm başta olmak üzere ihtiyaç olanlarda uzatılmasının daha anlamlı olacağını, ancak krizi üzerinden atan gıda gibi sektörlerde ihtiyaç olmadığının altını çizerek, bu konuda Cumhurbaşkanı'na yetki verileceğini aktardılar.

TBMM’nin Kovid-19 sebebiyle yeterli verimlilikte çalışamadığını belirten kaynaklar, daha kapsamlı bir istihdam paketinin sonbaharda geçeği bilgisini verdiler.

Öte yandan bugün TBMM’ye verilmesi beklenen pakette, İşsizlik Sigortası Fonu prim artışı ve yeniden yapılandırma konularının yer almadığı, özellikle yeniden yapılandırmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın karşı çıktığı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde