İstenmeyen mesajlar artık son bulacak; 1 Aralık son tarih

İstenmeyen mesajlar artık son bulacak; 1 Aralık son tarih

İYS, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bir iştiraki olan İYS A.Ş tarafından hayata geçiriliyor.

İstenmeyen mesajlar artık son bulacak; 1 Aralık son tarih
16px
24px
24.11.2020 07:52
ABONE OLgoogle

Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan ve 4 Ocak tarihinde yayımlanan Yönetmelik’le birlikte hayatımıza giren İleti Yönetim Sistemi (İYS) 1 Aralık itibarıyla uygulamaya girecek ve istenmeyen mesajlar son bulacak.

Yeni dönemle birlikte sistem üzerinde onayı bulunmayan vatandaşlara ticari elektronik iletinin gönderilemeyecek. Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmalar kaydolacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutacağı bu sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay verebilecek.

Vatandaş, onaylarını İYS üzerinden iptal edebileceği gibi firmaların gönderim yaptığı iletişim kanalı bazında (mesaj, arama, e-posta) tercihlerini belirleyebilecek. Mevzuat gereğince, vatandaş bir markadan onayını kaldırdığında ilgili markayı satan bayiler de buna uymak zorunda kalacak.

Öte yandan, vatandaşlara ticari ileti gönderen işletmelerin, geçmişte aldıkları tüm izinleri İYS’ye aktarmaları için de son haftaya girilmiş bulunuluyor. Sisteme kaydolmayan ve geçmiş tarihli verisini aktarmayan işletmelerin verisi yanacak.

Bununla birlikte, 30 Kasım 2020 tarihine kadar aktarılan veri, vatandaşların 16 Ocak 2021 tarihine kadar veriyi kontrol etmesinin ardından, geçerli onay kabul edilecek. İşletmeler için bu imkanın da kaçırılmaması büyük önem taşıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde