İşte zam yapmamayı taahhüt eden 8 kolonya üreticisi

İşte zam yapmamayı taahhüt eden 8 kolonya üreticisi

Bakanlık açıkladı: 8 kolonya üreticisi zam yapmamayı taahhüt etti

İşte zam yapmamayı taahhüt eden 8 kolonya üreticisi
16px
24px
21.03.2020 09:57
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kolonya üreticilerinden Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarının fiyat artırmama taahhüdünde bulunduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca, kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi etil alkolün üreticisi Konya Şeker, Türk Şeker, Tezkim ve Tarkim firmalarının arz talep dengesizliği dolayısıyla oluşan fiyat artışlarının önüne geçme konusunda irade gösterdiklerini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kolonya üreticisi olan Deva Holding (Boğaziçi Kolonyaları), Eczacıbaşı (Selin Kolonyaları), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyaları), Eser, Marmara Kolonyaları-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarının salgın öncesi dönemde uyguladıkları fabrika ve ulusal zincir perakende satış fiyatlarını artırmayacaklarını taahhüt ettiğini açıkladı.

Salgınla mücadele kapsamında etil alkol, kolonya ve dezenfektan üreticileri ile yapılan toplantıya ilişkin yazılı açıklama yapan bakanlık, kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi etil alkolün üreticisi Konya Şeker, Türk Şeker, Tezkim ve Tarkim firmalarının arz talep dengesizliği dolayısıyla oluşan fiyat artışlarının önüne geçme konusunda irade gösterdiklerini belirtti.

Açıklamada, “Günlük üretimleri toplam 335 bin litre olan bu firmalarımız, piyasada oluşan yüksek fiyatlarda indirime gittiler” ifadelerine yer verildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde