İşte doları zıplatan haber!

İşte doları zıplatan haber!

İngiliz haber ajansı Reuters'in döviz rezervi ile ilgili bir haberi doların 7.900'ün üzerine çıkmasına neden oldu.

İşte doları zıplatan haber!
16px
24px
01.12.2020 15:59
ABONE OLgoogle

Reuters'ın bankacılık sektöründeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Merkez Bankasının net rezervlerinin geçen hafta 5 milyar dolar civarında düştüğü tahmin ediliyor. Bu miktar net rezervlerin 13 milyar dolar seviyesine düşmesi anlamına geliyor. Net rezervler en son 2003 yılında bu seviyeye kadar düşmüştü.

Bankacıların sektörün öncü verilerinden yaptığı hesaplamaya göre Merkez Bankası net rezervlerinin geçen hafta 5 milyar dolar civarında düştüğü tahmin ediliyor. Reuters duyurdu: Net rezervler bir haftada 5 Milyar dolara düşerek 2003 seviyesine indi

Bankacıların hesaplamalarına göre geçen haftaki düşüşün önemli bölümü TCMB’nin bankalarla gerçekleştirdiği swapların yaklaşık 4 milyar dolarlık bölümünü yenilememesinden kaynaklandı.

Merkez Bankası ilgili verileri perşembe günü saat 14.30’da açıklıyor. Ancak bankacılar ilgili verileri sektör öncü verilerinden hesaplayabiliyor.

DOLAR YÜKSELDİ

Reuters'in bu haberinden sonra dolarda yükseliş yaşandı. 1 dolar 7.900 TL'nin üzerinde işlem görmeye başladı. Ancak, saat 13.45 itibariyle dolar 7.850 seviyesinden işlem görüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde