İstanbul yatırımcının radarına giremedi

İstanbul yatırımcının radarına giremedi

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü coronavirüs salgınının ardından hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüm içinde.

İstanbul yatırımcının radarına giremedi
16px
24px
30.11.2020 07:20
ABONE OLgoogle

Avrupa merkezli yatırımcılar açısından Almanya'nın ülke olarak Covid-19 ile mücadelesindeki performansı ile Berlin, 2021'de yatırım beklentilerinin en yüksek olduğu şehir olarak ön plana çıkarken, 31 Avrupa kentinin yer aldığı listede Türkiye'den temsil edilen tek şehir olan İstanbul, 30'uncu sırada yer aldı.

KÜÇÜLME BEKLENİYOR

PwC ve Urban Land Institute (ULI)'ın gayrimenkul sektörünü farklı boyutları ile ele alan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporu, pandemi etkisinde sektöre yönelik sermaye akışının yine de daha çok yerel ve Avrupa kaynaklı olacağını ortaya koydu.

Araştırma, gayrimenkul ve perakende sektöründe faaliyet gösteren Avrupa genelindeki 1000 profesyonelin görüşü ile hazırlandı.

Yapılan ankette yatırımcıların yüzde 40'ından fazlası gelecek 5 yılda dünya ekonomisinde kötüleşme beklerken, yatırımcılar, pandemi sonrasında küçük şehirlere ve az nüfuslu bölgelere olan göç hareketlerinin ardından daha orta ölçekli kentlerin potansiyel olarak öne çıktığına işaret etti.

Turizmden darbe alan ülkeler

Raporda otel yatırımlarındaki geri dönüşlerde yaşanacak sıkıntılara da vurgu yapıldı. “Turizm ve seyahat, Avrupa GSYİH'sinin yüzde 9.1'ini oluşturuyor. Ancak Yunanistan (%20,8), Portekiz (%16,5), İspanya (%14,3) İtalya (%13) ve Türkiye (%11,3) gibi ülkelerde bu oran daha fazla” ifadeleri ile bu alanda en çok sıkıntı yaşayabilecek ülkeler sıralandı.

Sayime Başçı/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde