İstanbul'un ardından Antalya Havalimanı'yla ilgili yeni iddia

İstanbul'un ardından Antalya Havalimanı'yla ilgili yeni iddia

İstanbul'un ardından Antalya Havalimanı: İhaleye günler kala İGA şartnameyi değiştirmek için baskı yapıyor...

İstanbul'un ardından Antalya Havalimanı'yla ilgili yeni iddia
16px
24px
23.01.2020 12:52
ABONE OLgoogle

İstanbul Havalimanı'nın inşaat ve işletmesini üstlenen İGA'nın, Antalya Havalimanı ihalesini almak için baskı kurduğu öğrenildi.

Konuya yakın kaynaklar, Antalya Havalimanı için 31 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen yatırım ve işletme ihalesinin şartnamesinde yer alan “en az 5 yıl havalimanı işletmek” maddesinin değiştirilmesi ve ihalenin ertelenmesi için İGA'nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) baskı yaptığını aktardı.

Hükümete yakın inşaat şirketleri Cengiz, Kalyon, Limak ve Mapa ortaklığıyla oluşturulan İGA'nın ihaleye sayılı günler kala devam eden baskısının ne sonuç vereceği merak ediliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın işleten TAV, iki yıl önce IC İçtaş'ın yüzde 49'luk payını alarak Almanya merkezli Fraport AG ile ortak bir şekilde Antalya Havalimanı'nı işletmeye başlamıştı.

2019'da 35.5 milyon yolcuya hizmet veren Antalya Havalimanı'nın kapasitenin artırılması ve turizmdeki artışla daha fazla yolcuya hizmet vermesi hedefleniyor.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde