İstanbul’u kaybedince o araziyi park yaptılar

İstanbul’u kaybedince o araziyi park yaptılar

AKP’liler, İBB Meclisi’ne “ek gündem teklifi” verip belediyenin iştiraki İmar A.Ş.’ye ait bazı arazilerin yeşil alan ilan edilmesini sağladı.

İstanbul’u kaybedince o araziyi park yaptılar
16px
24px
12.11.2019 04:51
ABONE OLgoogle

Meclis usulüne ve imar mevzuatına aykırı yapılan değişiklik tartışma yarattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “312 milyon liraya bir araziyi, 10 ay önce proje geliştirip satışa çıkartan yönetim, ‘Ben burayı yeşil alan yapacağım' diye önümüze getiriyor. Milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun” dedi.

İMAMOĞLU, ‘MİLLETİN PARASINI ÇÖPE ATIYORSUNUZ' DEMİŞTİ

AKP döneminde KİPTAŞ bu arazi için konut projesi geliştirdi. Yönetim CHP'ye geçince, arazi AKP'lilerin girişimiyle yeşil alan ilan edildi.

KİPTAŞ SATIN ALDI

İmamoğlu'nun değindiği Başakşehir'deki arazinin satış süreci ve ödenen rakamlar da ortaya çıktı. KİPTAŞ, 100 bin metrekarelik araziyi satın aldı ve arazi üzerinde konut projesi geliştirdi.

Arazi için KİPTAŞ'ın kasasından toplamda 324 milyon lira çıktı. Arazi, 2018 Aralık'ta İmar A.Ş.'ye satıldı. AKP, 324 milyon lira harcanan arsayı, İmamoğlu başkan olunca yeşil alan ilan etti.

Özlem Güvemli/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde