İstanbul’da satılık 10 dönüm tarım arazisi

İstanbul’da satılık 10 dönüm tarım arazisi

Pendik Kurtdoğmuş bölgesinde 10 bin 360 metrekare büyüklüğündeki arazi satılığa çıkarıldı

İstanbul’da satılık 10 dönüm tarım arazisi
16px
24px
29.05.2020 17:05
ABONE OLgoogle

Tarım bütün ülkeler için en stratejik sektör olduğunu bir kez daha gösterdi. Tarıma verdiğimiz önemi dergimizi takip eden okurlarımız yakından bilir. Neredeyse her hafta sayfalarımızda bir tarım konusunu işliyoruz.

Yılda birkaç sefer de kapağa taşıyoruz. Tarım ağırlıklı olarak İstanbul dışında yapılsa da İstanbul’un çevre ilçelerinde de ciddi miktarda tarımsal üretimler söz konusu.

Tarımsal araziye sahip ilçelerden biri de Pendik. Öğrendiğimize göre, Pendik Belediyesi, tarıma elverişli iki arazisini ihaleyle satıyormuş.

Pendik Kurtdoğmuş bölgesinde 10 bin 360 metrekare büyüklüğündeki arazi 2 milyon 279 bin 200 TL muhammen bedelle satılacak.

İhalede çıkan fiyatın yüzde 25’i peşin, geri kalanı ise üç taksitte ödenebilecek. İkinci arazi de yine aynı bölgede. 19 bin 280 metrekare alana sahip tarım arazisi için belirlenen muhammen bedel ise 6 milyon 266 bin TL.

İhaleyi alan firma yüzde 25’ini peşin ödeyecek kalanı da üç taksitte ödenecek. Her iki tarım arazisi için 3 Haziran 2020 tarihinde Pendik Belediye binasında ihale düzenlenecek. Tarıma yatırım yapmak isteyenlere duyurulur…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde