İstanbul'da okul servislerine ne kadar zam geldi?

İstanbul'da okul servislerine ne kadar zam geldi?

İstanbul'da okul ve personel servisi ücretlerine zam yapıldı.

İstanbul'da okul servislerine ne kadar zam geldi?
16px
24px
24.08.2022 13:39
ABONE OLgoogle

İBB UKOME toplantısında akaryakıt fiyatlarına gelen artış ve enflasyon dikkate alınarak okul ve personel servisi ücret tarifelerine yüzde 19,21 oranında ücret artışı yapıldı. Buna göre mevcutta 0-1 km mesafe 554 lirayken aylık 660 liraya yükseldi. Yıllık ücret 5 bin 808 lira oldu. 1-3 kim aylık 608 lirayken 725 lira oldu. 3-5 km arası mevcutta 658 lirayken 784 liraya yükseltildi.

Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantı gündemine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün okul servis ücretlerine ilişkin teklif geldi.

Teklifte “Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde; Okul ve Personel Servis Taşımacılığında son ücret düzenleme tarihi olan 06 Nisan 2022 tarihinden bu yana, akaryakıt fiyatları yüzde 12.13, aylara yaygın asgari ücret yüzde 29.32 ve enflasyon yüzde 15.18, kümülatif olarak ise yüzde 19.21 artış tespit edildiğinden mevcut ücretlerin yeniden düzenlenmesi gerekliliği hasıl olmuştur” denildi.

Ulaşım hizmetlerinin yarattığı maliyete değinilen teklifte “Vatandaşlarımıza sunulan ekonomik ulaşım hizmetinin yarattığı maliyet unsurlarının oluşturduğu finansal yükler, akaryakıt, döviz kuru, ithal yedek parça, vb. alanlarda artan maliyetler nedeniyle ulaşım hizmetinin etkin ve düzenli bir şekilde sürdürülebilmesi, kent içi servis taşıma hizmetini İstanbul halkına etkin ve verimli bir şekilde sunmak için yolculukların ekonomik olmasının yanı sıra esnaf ve işletmecilerin gelir-gider dengesini de korumak amacıyla okul ve personel servisi ücret tarifelerine yüzde 19,21 oranında ücret artışı yapılması uygun olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘Yüzde 30 talebi’

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar, maliyetlerini karşılamamasına rağmen yüzde 30 zam talep ettiklerini söyledi. Sınar’ın talebi kabul edilmedi. Teklif geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde