İstanbul Modern’in yeni müze binası ziyarete açılıyor

İstanbul Modern’in yeni müze binası ziyarete açılıyor

İstanbul Modern’in yeni binası ve sergileri 4 Mayıs Perşembe günü itibarıyla ziyaret edilebilecek.

İstanbul Modern’in yeni müze binası ziyarete açılıyor
16px
24px
03.05.2023 10:47
ABONE OLgoogle

İstanbul Modern'in yeni binası, İtalyan mimar Renzo Piano’nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop (RPBW) tarafından tasarlandı. Bina, Renzo Piano’nun Türkiye’deki ilk projesi olma özelliği taşıyor.

Açılış töreni ileri bir tarihte gerçekleşecek olan beş katlı müze binası; büyük sergi salonları, çok amaçlı mekânlar, ofisler, eğitim ve farklı kültürel etkinlikler ile diğer faaliyetler için alanlar barındırıyor. binanın zemin katında kütüphane, bilgilendirme noktaları, eğitim atölyeleri, kafe ve mağaza bulunuyor.

İstanbul Modern’in yeni müze binası için özel olarak davet ettiği Olafur Eliasson, mekana özgü bir yerleştirme üretti. Üç parçadan oluşan, "Senin beklenmedik seyahatin” adlı yapıt, binanın merkezindeki merdiven boşluğundan farklı katlara yayılıyor.

Refik Anadol’un “Sonsuzluk Odası: İstanbul Boğazı” adlı yerleştirmesi ise İstanbul Boğazı’ndaki anlık meteorolojik dönüşümle ilgili veri ve temalara odaklanıyor. Yapıt, 360° aynalı bir odada anlık verileri dijital teknolojiler kullanarak işliyor ve hareketli görseller yaratıyor.

Yeni müze binasının dış etkinlik alanında Adrián Villar Rojas’ın 14. İstanbul Bienali kapsamında Büyükada’da sergilendikten sonra İstanbul Modern’in koleksiyonuna dahil edilen “Tüm Annelerin En Güzeli (I)” adlı yapıtının yanı sıra Richard Deacon’un “Ev Modeli”, Anselm Reyle’nin “Yeraltı Dünyasının Üstünde” ve “Toz Çökerken”, Yılmaz Zenger’in “Bence Ayça” ve Selma Gürbüz’ün “Avrupalılar” başlıklı çalışmaları izleyiciyle buluşuyor. Anthony Cragg’in “Runner” adlı yapıtı İstanbul Modern’in giriş platformunda yer alırken, Richard Wentworth’ün “Sahte Tavan” adlı yerleştirmesi ise zemin kattaki lobide, Antrepo binasından sonra yeniden ziyaretçilerle bir araya geliyor.

İstanbul Modern'de ayrıca, İstanbul Modern’in koleksiyonundan bir seçki sunan “Yüzen Adalar” başlıklı sergisi, Nuri Bilge Ceylan’ın “Başka Bir Yerde” adlı fotoğraf sergisi, İstanbul Modern Kadın Sanatçılar Fonu aracılığıyla müze koleksiyonuna dahil edilen yapıtların yer aldığı “Hep Buradayız” sergisi, “Renzo Piano: Yerin Ruhu” sergisi ve Müzenin yapım sürecini fotoğraflayan Cemal Emden’in “Mimarinin İnşası” başlıklı seçkisi de ziyaretçilerle buluşuyor

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde