İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş hızlı başladı; 50 kişilik Fikirtepe çetesi çökertildi

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş hızlı başladı; 50 kişilik Fikirtepe çetesi çökertildi

İstanbul Fikirtepe’de binlerce vatandaşı mağdur eden organize suç yapılanması İstanbul Emniyeti tarafından çökertildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş hızlı başladı; 50 kişilik Fikirtepe çetesi çökertildi
16px
24px
17.07.2020 10:27
ABONE OLgoogle

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, göreve gelir gelmez binlerce kişiyi mağdur eden Fikirtepe çetesine operasyon düzenledi. 

İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında binlerce kişinin mağduriyetine neden olan çete titiz bir şekilde yürütülen soruşturma sonucu ortaya çıkarıldı.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün ellinin üstünde şahıs gözaltına alında.

Çetenin Fikirtepe’deki projelerden gayrimenkul almak isteyen vatandaşları kandırarak aldıkları satış bedellerini zimmetlerine geçirdikleri öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şubesi’nin titiz bir çalışma ile yüzlerce e-mail yazışmasını ortaya çıkardığı edinilen bilgiler arasında.

E-mail yazışmalarında örgüt üyelerinin organize dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin açıkca yazıştıkları tespit edildi.

Aralarında bir emekli albayın da bulunduğu çete üyelerinin gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşların ödedikleri paraları şahsi hesaplarına aktararak şirketleri de hortumladıkları ifade ediliyor.

Operasyon talimatı Aktaş'tan

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın konuyla bizzat ilgilendiği ve operasyon talimatını verdiği söyleniyor. 

İşte İstanbul Emniyet Müdürü Balıkesir nüfusuna kayıtlı olan Zafer Aktaş’ın hayat hikayesi…

ZAFER AKTAŞ KİMDİR?

1964 yılında Çanakkale'de doğdu. 1983 yılında Polis Kolejinden, 1987 yılında Polis Akademisinden mezun olarak sırasıyla Gaziantep, Diyarbakır, İstihbarat Daire Başkanlığı, Ankara, Ordu, Mardin ve Bolu Emniyet Müdürlüklerinde çeşitli birim ve rütbelerde görev yaptıktan sonra 2011 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi ederek Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığının 26.10.2016 tarihli kararnamesi ile Muş İl Emniyet Müdürü olarak olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığının 27.12.2018 tarihli kararnamesi ile Adana İl Emniyet Müdürü olarak atanan Zafer AKTAŞ Balıkesir nüfusuna kayıtlı olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde