İstanbul Arel Üniversitesi binası çöktü!

İstanbul Arel Üniversitesi binası çöktü!

Sefaköy’de Halkalı Caddesi üzerinde bulunan bir konut şantiyesinde, zemini güçlendirmek için uygulanan fore kazıkları patlarken istinat duvarı çöktü. Gece saatlerinde ise Arel Üniversitesi binası çöktü...

İstanbul Arel Üniversitesi binası çöktü!
16px
24px
24.10.2022 04:12
ABONE OLgoogle

İstanbul Küçükçekmece’de, bir konut şantiyesinin istinat duvarının çökmesi sonucu, bitişiğindeki İstanbul Arel Üniversitesi’nin üç katlı binası da çöktü, üniversitenin ana binasında da büyük hasar oluştu.

Sefaköy’de Halkalı Caddesi üzerinde bulunan bir konut şantiyesinde, zemini güçlendirmek için uygulanan fore kazıkları patlarken istinat duvarı çöktü. 

Çökme nedeniyle şantiye sahasının yanındaki özel İstanbul Arel Üniversitesinin üç katlı binası da çöktü. Üniversitenin ana binasının bir köşesinde de büyük hasar meydana geldi.

Okul yönetimi, uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu.

Binalar daha önce tedbir amaçlı boşaltıldığı için herhangi bir can kaybı yok.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, polis ve zabıta ekipleri sevk edildi.

AFAD ekiplerinin, şantiye sahası çevresindeki diğer bina ve apartmanlarda herhangi bir etkilenme olup olmadığına ilişkin incelemeleri sürüyor.

Şantiye sahasında akşam saatlerinde meydana gelen çökme nedeniyle bitişiğindeki özel üniversite binası tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de olay yerine gelerek şantiye sahasını incelemişti.

İlk incelemenin ardından şantiye etrafına şerit çekilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde