İsrailliler, Türkiye'deki banka hisselerini satıyor

İsrailliler, Türkiye'deki banka hisselerini satıyor

İsrailli Bank Hapoalim, Bank Pozitif'teki hisselerinin satışı için anlaşma imzaladı.

İsrailliler, Türkiye'deki banka hisselerini satıyor
16px
24px
10.02.2021 11:20
ABONE OLgoogle

Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.'nin satışıyla ilgili olarak, bankanın ortakları ile İngiltere menşeli HR BANK arasında ‘Hisse Satış ve Devir Sözleşmesi’ imzalandı.

HR BANK üst yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş’nin hisse satış ve devir işlemleri 9 Şubat 2021 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Hisse devir işlemlerinin onayı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) süreci başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı. 

BANK POZİTİF KİMİN?

Bank Pozitif'in çoğunluk hissesi İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim'e ait. 2012 yılında şubelerini kapatarak yeni nesil bankacılığa odaklanan Bank Pozitif, bireysel bankacılıkta kredi başvurularını internetten alıp, kredisi onaylanan müşterinin evrakları imzalaması için eve, işyerine ya da pastaneye götürdüğünü duyurmuştu.

Yatırım bankası Bank Pozitif, mevduat bankacılığına adım atmak için Adabank'a da talip olmuştu. Bankanın yüzde 30.17'si Cıngıllıoğlu Ailesi'ne ait C Faktoring'in elinde bulunuyor.

 

 

 

 

 

ADABANK'A TALİP OLMUŞTU

O dönemde hızlı büyüyecek konut pazarından pay almak için Türkiye pazarına girdiklerini açıklayan BankPozitif, Türkiye'deki şubeleşme ve büyüme stratejisini mevduat bankacılığına adım atarak uygulamaya geçirmek istemiş ve TMSF bünyesindeki Uzanların eski bankası Adabank'a talip olmuştu. Ancak bankayı satın alamamıştı. Bank Pozitif  2010 yılında  90 milyon dolar muhammen bedelle dördüncü kez satışa çıkan Adabank'a 42 milyon dolarlık teklif yapmıştı

ŞUBELERİNİ KAPATTI, DİJİTALE ODAKLANDI

1998'de yatırım bankacılığı yapmak üzere kuruldu. Merkezi İstanbul'da bulunan banka 'yeni nesil bankacılık uygulaması' çerçevesinde Ocak 2012'de 14 şubesini kapatmıştı. Sıfır şube ile çalışan Bank Pozitif, bireysel bankacılıkta kredi başvurularını internetten alıp, kredisi onaylanan müşterinin evrakları imzalaması için ise belgeler talep edilen eve, işyerine ya da pastaneye götürdüğünü duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde