İsrail'den Türkiye'ye Türk bayraklı dayanışma mesajı

İsrail'den Türkiye'ye Türk bayraklı dayanışma mesajı

İşleyen normalleşme süreci sonucunda Türkiye ile ilişkileri iyileştiren ve karşılıklı Büyükelçi atayan İsrail'in Tel Aviv kentinde, pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından belediye binası Türk bayrağı şeklinde ışıklandırıldı.

İsrail'den Türkiye'ye Türk bayraklı dayanışma mesajı
16px
24px
07.02.2023 08:06
ABONE OLgoogle

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, binanın Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Hudai'nin talimatı doğrultusunda ışıklandırıldığı bildirildi. 

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Irit Lillian, "Türkiye Cumhuriyeti'ne desteğimizin bir sembolü için Tel Aviv belediyemiz bu akşam binasını ışıklandırıyor. Kalplerimiz sizinle.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, pazartesi günü yaptığı depreme ilişkin açıklamasında, İsrail'in de yardım sağlayacağını açıklamıştı. 

Açıklamada, "İsrail Devleti adına, bu gece Türkiye'nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.

Kalbimiz yaralılarla birlikte, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na, Türkiye'nin ciddi felaketle başa çıkması için hızlı bir yardım planına liderlik etmesi talimatını verdim." denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde