İspanya’dan Türkiye'ye ‘Patriot’ları geri çekeriz’ tehdidi

İspanya’dan Türkiye'ye ‘Patriot’ları geri çekeriz’ tehdidi

İspanya’nın, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’deki Patriot hava savunma sistemlerini geri çekmekle tehdit ettiği belirtildi.

İspanya’dan Türkiye'ye ‘Patriot’ları geri çekeriz’ tehdidi
16px
24px
10.10.2019 20:24
ABONE OLgoogle

Pais gazetesine konuşan İspanya Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynaklar, Türkiye'nin hava savunması için Adana’ya konuşlandırılmış Patriot füze savunma sisteminin süresinin Aralık ayında sona ereceği hatırlattı. Barış Pınarı Harekatı bağlamında Suriye’deki gerilimin tırmanması durumunda İspanya’nın, Türkiye’deki Patriotlar’ın süresini uzatmanın hiçbir anlamı olmadığını NATO’ya bildireceği ifade edildi.

Madrid’in duruşunun tamamen AB’nin duruşuyla örtüştüğünü kaydeden kaynaklar, Suriye’de insani felakete yol açabilecek ve IŞİD’e karşı mücadeleye zarar verebilecek bu operasyona derhal son verilmesi gerektiğini tekrarladı.

Daha önce İspanya Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, “Biz, barışsever operasyonlara katılıyoruz. Eğer askeri tırmanmayla tehdit edecek riskler olursa Türkiye’deki Patriotlar ile ilgili konuyu, bir karara varılması amacıyla NATO’da gündeme getireceğiz” diye açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde