İspanya'da kadınlara davet: Yazlar bizim!

İspanya'da kadınlara davet: Yazlar bizim!

İspanya Eşitlik Bakanlığı, her boy ve bedendeki kadınları plajlarda boy göstermeye teşvik eden bir yaz kampanyası başlattı.

İspanya'da kadınlara davet: Yazlar bizim!
16px
24px
28.07.2022 12:50
ABONE OLgoogle

Bakanlık, "Yaz da bizim" sloganıyla başlattığı kampanyada kadınların "güzellik" baskı ve standartlarından kurtulmaları ve beden olumlama hareketine katkıda bulunmayı amaçlıyor.  

Farklı beden tipi, yaş ve etnik gruba mensup kadınların, İspanya'da plajlarda boy göstermeye teşvik edilmesi için Eşitlik Bakanlığı ülkede bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan posterlerde kimisi yaşlı, kimi kilolu, kimi zayıf farklı görünüşlerdeki kadınların sahilin keyfini çıkarırken çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

Posterde, "Yazlar da bizim. İstediğin şekilde, istediğin yerde, istediğin kişiyle yazın tadını çıkar" ifadeleri kullanıldı. Görseline yer verilen kadınlardan birinin mastektomi operasyonu geçirerek göğüslerini aldığı, bu nedenle de bikini üstü giymediği de dikkat çekti.

Sputnik'in aktardığına göre, Sosyalist Podemos partisinin lideri ve aynı zamanda Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra, kampanyayı destekleyerek, "Tüm vücutlar plaj vücududur! Tüm vücutlar geçerlidir ve hiçbir suçluluk yada utanç olmadan hayatın tadını olduğumuz gibi çıkarmaya hakkımız var. Yaz herkes içindir!" dedi.

'Evde kalıp tweet atmaya devam edebilirsin'

İspanya Kadın Enstitüsü lideri Antonia Morillas ise fiziksel özelliklere dair beklentilerin, kadınların özgüvenlerini etkileyip pek çok haktan mahrum bıraktığını kaydetti.

Kampanyaya eleştiriler de geldi. Komünist parti lideri Cayo Lara, kampanyanın "absürt" olduğunu ileri sürdü. Podemos ise bu eleştirilere, "Eğer farklı vücutlar seni rahatsız ediyorsa, evden kalıp oradan tweet atmaya devam edebilirsin" diye yanıt verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde