İslam Memiş: Temmuz ayında pik seviyeler geliyor

İslam Memiş: Temmuz ayında pik seviyeler geliyor

Baskılanan döviz ve altın kuru hakkında yeni analizler yapan Memiş, sert düşüşlerin olacağını ifade ederek tarih verdi. Yeni bir ekonomi paketinin yolda olduğunu vurgulayan Memiş, bu süreçte altın ve doların ulaşacağı seviyeleri de açıkladı.

İslam Memiş: Temmuz ayında pik seviyeler geliyor
16px
24px
15.06.2022 07:16
ABONE OLgoogle

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, FED'in alacağı faiz karar ve Türkiye'de açıklanacağı konuşulan yeni ekonomi paketi sonrasına kurda yaşanacak olanları anlattı. Temmuz ayında ciddi pik seviyelerin yaşanacağını vurgulayan Memiş, sert gerilemelerinde yakında olduğunu belirtti. İşte İslam Memiş'ten yeni dolar ve altın seviyesi.

DOLAR VE ALTINDA SERT GERİLEME YAŞANACAK

Döviz ve altın kurunda yaşanan yukarı yönlü hareketleri değerlendiren İslam Memiş, yeni bir ekonomi paketin yolda olduğunu söyledi. Bu ekonomi paketinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirten Memiş, paket için1 aylık süre verdi. Açıklanan paketten sonra döviz kurlarında sert bir gerileme yaşanacağını ifade eden Memiş, bu süreçte duyurulan GES sonrasında tüm varlıklarını satıp TL'ye çevirerek Mehmetçiğe destek verdiğini de sözlerine ekledi. Memiş satış sürecini şöyle anlattı:

"Son zamanlarda dolar kurunda 17,80 TL ve gram altın fiyatında 1.050 lira seviyelerini telaffuz ediyorum. Buna rağmen böyle bir pozisyon aldım. Yaklaşık bir veya iki beklemek suretiyle tekrar daha düşük seviyelerden yerine koyacağımı düşünüyorum.''

TEMMUZ AYINDA PİK SEVİYELER GELİYOR

Dolar ve gram altın için pik seviyelerini yineleyen Memiş, Temmuz ayında dikkat çekti. Dolar ve altın için pik seviyeler veren Memiş, ''Ben dolar/TL kurunda 17,80 ve gram altında 1.050 lira seviyelerini gördükten sonra pik olacağını ifade etmiştim. Ancak ben nakit sıcak para akışı ve yeni açıklanacak ekonomi paketinin kur üzerinde etkili olacağını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"DOLAR/TL KURU 15 SEVİYELERİNE GRAM ALTIN 950 TL'YE GERİLEYECEK"

FED'in faiz kararından sonra dolar ve gram altında gerileme olacağını belirten Memiş, yeni destek ve direnç seviyelerini verdi. Dolar 15,88 TL barajına dikkat çeken Memiş, Gram altın içinse gerileme sonrası 950 TL öngörüsünde bulundu.

Gerileyen dolar ve gram altın için bu seviyelerin alım fırsatı doğuracağını belirten Memiş, FED'in 75 baz puan artırımı haberleri sonucunda piyasalarda fiyatlanmaların başladığını vurguladı.

Fakat piyasaların aksine FED'in faiz kararının süreci bozacağını belirten Memiş, ciddi belirsizlik ve baskılanmanın olduğunu ifade etti.

"PİYASALARA BİLEREK BASKI YAPILIYOR"

Memiş baskılanan altında bir miktar gerileme olacağını ifade ederek, alım fırsatına değindi.

Baskılanmanın Merkez Bankalarının işine yaradığını belirten Memiş, bu baskılanmanın küresel piyasalarda bilerek yapıldığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde