İshak Alaton'a şok suçlama!

İshak Alaton'a şok suçlama!

Musevi işadamı Doğan Kasadolu, Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili İshak Alaton'un çok şey bildiğini ancak bunları sakladığını iddia etti

İshak Alaton'a şok suçlama!
16px
24px
10.04.2015 06:39
ABONE OLgoogle
İstanbul'da 2001 yılında öldürülen Alarko Holding'in ortaklarından işadamı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili ortağı İsak Alaton'un çok şey bildiği ancak bunları gizlediği iddia edildi.

Musevi asıllı işadamı Doğan Kasadolu, Garih'in ortağı ünlü işadamı İshak Alaton'un, olay hakkında bilgi sahibi olduğunu, ancak bu bilgileri gizlediğini savundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'na bir dilekçe veren Kasadolu, Garih cinayetiyle ilgili İshak Alaton hakkında inceleme yapılmasını talep etti.

AYDINLATILMASINI İSTEMİYOR

Kasadolu, Alaton başta olmak üzere Alarko camiasından bazı kişilerin, karanlıkta kalan bazı konuların aydınlatılmaması için çaba sarf ettiğini öne sürdü. Savcılığa verdiği dilekçesinde İshak Alaton'u suçlayan ve Alarko Holding'de inceleme yapılmasını isteyen Kasadolu, “İshak Alaton, Garih cinayetiyle ilgili çok şey biliyor. Cinayetin aydınlatılmasına katkı sağlamak yerine bildiklerini savcılık makamlarından gizliyor. Bu cinayetin örtbas edilmesi için bazı bürokratlarla birlikte hareket ettiği sabittir” iddiasında bulundu.

İDDİALARI TERÖR BÜROSU ARAŞTIRACAK

Doğan Kasadolu'nun dilekçesini inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı suçun işlendiği yer olan İstanbul'a gönderdi. Alarko Holding ve İshak Alaton hakkındaki iddiaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu araştıracak. Hatırlanacağı gibi Musevi asıllı işadamı Üzeyir Garih, 25 Ağustos 2001'de Eyüp Mezarlığı'nda bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayet, uzun süre ülke gündemini meşgul etmişti.

SUİKASTİ ARAŞTIRDIĞIM İÇİN BANA KIZMIŞ

Doğan Kasadolu, gazeteci Mehmet Gündem'in yazdığı “Lüzumsuz Adam İshak Alaton” kitabında, cinayetle ilgili İshak Alaton'un sarf ettiği sözlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. 2008 yılından bu yana savcılıklara dilekçeler yazdığını ve verdiği ifadeler sonucu cinayet dosyasının yeniden açılmasını sağladığını anlatan Kasadolu, “Alaton, bu nedenle bana çok kızmış. Şahsımı itibarsız kılmak maksadıyla kitabında ve yazdığı bazı yazılarında şahsıma birçok gerçek dışı hakaret ve iftiralar atmaktan geri durmamıştır” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde