İşadamından müzakere talebi

İşadamından müzakere talebi

ÇOK üzücü ve kahreden bir süreçten geçiyoruz. Barışa bu kadar yaklaşmışken, her şey altüst oldu.

İşadamından müzakere talebi
16px
24px
17.01.2016 10:10
ABONE OLgoogle
ÇOK üzücü ve kahreden bir süreçten geçiyoruz. Barışa bu kadar yaklaşmışken, her şey altüst oldu. Sorunun içinden nasıl çıkılacağı, masaya nasıl geri dönüleceği bilinmiyor. Her kelimeye dikkat edilmesi gereken bir süreç. Bu dönemin benzerini 1990’larda yaşamıştık.

O yıllarda bu konuya kafa yoran, cesaretle ortaya çıkan bir işadamı vardı, Sedat Aloğlu. İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı’yken, “Kürtler ve Türkiye” başlıklı bir rapor hazırlamış, daha sonra milletvekilliği döneminde de Meclis’te bu konuları gündeme getirmişti.

20 YILLIK ADIM

Kimsenin sesinin çıkamadığı bu dönemde, Aloğlu’nu aradım. “Bu çıkmazdan nasıl kurtulabiliriz”, sorusunu yönelttim. Türkiye’de 20 yılda çok önemli adımların atıldığını, çok önemli kazanımlar olduğunu söylüyor. Kürt kelimesi kullanılmazken, bugün Kürtçe televizyonun olduğunu dile getiren Aloğlu, “Türkiye’de sürecin adı artık Kürt Sorunu değil. Demokratik Standartların Yükseltilmesi Süreci” diyor. 

Aloğlu, “Bu sürece bir de kuzey ve güneyden gelen tahriklerle yoğunlaşan terör belasıyla mücadele süreci eklendi” diye devam ediyor. Aloğlu, hiç gündemde yokken, 2010’da “İmralı’nın görüşmelere katılması” gerektiğini söylemişti. Şimdi de bu görüşmelerin devam ettirilmesi gerektiğini söylüyor. 

“Tabii ki akıl verme durumunda değiliz. Sadece ülkesini çok seven bir işadamı olarak bunları söyleme hakkını kendimde görüyorum. Yadırganmamalı. Atılacak adımlardan biri bu” diyor. 

HDP’nin hayal kırıklığı yarattığını, belirgin bir pozisyonu olmadığını ekleyen Aloğlu’nun sağduyu çağrısı var:

“Türkiye’de bir travma yaşanıyor. Medya, sivil toplum örgütleri, herkes işbirliği yapmalı. Bu dönemin aşılması lazım” 

Artık iki taraftan da sağduyulu seslerin yükselmesine ihtiyacımız var… Jale Özgentürk/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde