İş insanlarınında haraç isteyen çeteye operasyon!

İş insanlarınında haraç isteyen çeteye operasyon!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda Esenyurt ve Beylikdüzü'nde çok sayıda suça karıştığı belirlenen şebekeye ikinci operasyon düzenlendi.

İş insanlarınında haraç isteyen çeteye operasyon!
16px
24px
06.04.2022 16:11
ABONE OLgoogle

"Ağa" lakaplı Maşuk T. liderliğindeki suç örgütüne yönelik farklı tarihlerde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 39 kişi yakalanmış, şüphelilerden 33'ü tutuklanmıştı. Operasyonun devamı 2 gün önce yapıldı. Aynı şebeke ile bağlantılı olan ve aranan 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Maşuk T. ve çetesine yönelik son üç ayda 3 operasyon yapıldı.

İLK OPERASYON

Esenyurt ve Beylikdüzü’nü mesken tutan liderliğini “Ağa” lakaplı Maşuk T.‘nin yaptığı çete hedef aldıkları iş insanlarını önce tehdit ederek haraç istedi.

Mağdur işyeri sahiplerinin şikayeti üzerine İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Takibe alınan çete üyelerinin kimlikleri ve adresleri belirlenince harekete geçildi.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çete lideri Maşuk T. ile birlikte 28 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunan tabancalarla birlikte dijital materyallere de el konuldu.

ÖRGÜT İÇİ ŞİFRELER KIRILDI

Öte yandan üyelerinin çete liderine “Ağa” diyerek hitap ettikleri belirlendi. Görüşmelerinde ise “mağara” diye tabir ettikleri adresin, mağdurları darp ve tehdit için götürdükleri yer olduğu ortaya çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde