İş insanı Metin Duruk hayatını kaybetti

İş insanı Metin Duruk hayatını kaybetti

 Friterm A.Ş. ile Aroma A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı A. Metin Duruk vefat etti.

İş insanı Metin Duruk hayatını kaybetti
16px
24px
20.10.2022 16:13
ABONE OLgoogle

Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan Metin Duruk'un evinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Duruk’un cenazesi 21 Ekim Cuma günü İstanbul Ataköy Ömer Duruk Camii’nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası 22 Ekim Cumartesi günü Antalya Akseki’deki aile mezarlığına defnedilecek.

1947 doğumlu olan Metin Duruk, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1973 yılında Yüksek Makine Mühendisi olarak mezun oldu. İlk olarak Alarko’da çalışma hayatına başlayan Metin Duruk, 1975 yılında kurduğu Friterm A.Ş. ile aile şirketi olan Aroma A.Ş.’nin de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyordu.

Friterm A.Ş. Etik İtibar Derneği Kurucu Üyesi de olan Duruk, TEİD yönetim kurulu üyeliği de yaptı. İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) ve Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı’nda da (ISKAV) görev alan Duruk, bu dernek ve kuruluşların yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüttü. Duruk ayrıca Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası'nın (MMO) ve odanın İstanbul Şubesi’nin eski yöneticilerindendi. Duruk, aynı zamanda Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı’nın da (TEMA) yönetim kurulu üyesiydi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde