İş insanı Adnan Vural hayatını kaybetti

İş insanı Adnan Vural hayatını kaybetti

Yazılım şirketi Digital Planet’in kurucusu Adnan Vural, vefat etti.

İş insanı Adnan Vural hayatını kaybetti
16px
24px
18.04.2021 08:44
ABONE OLgoogle

Erzincanlı olan Adnan Vural İTÜ-Elektronik Haberleşme lisans, Boğaziçi Üniversitesi-Telekom ve Bilgisayar master eğitimi aldı. Profesyonel olarak bankacılıkta ve Ata Grubu’nda çalıştı. Sermaye piyasaları için aracı kurum yazılımlarının oluşturulmasında görev aldı. Ardından 2000 yılında da kendi şirketi olan Digital Planet’i kurdu.

Başta telekomünikasyon ve finans sektörleri için olmak üzere ‘sıkıştırma ve saklama’ konusundaki çözümler üreten Digital Planet, kısa sürede küresel bir şirkete dönüştü.

ABD’de Silikon Vadisi’nde ve Londra’da da şirketler kuran Adnan Vural’ın şirketinin, TÜBİTAK desteğiyle geliştirdiği ‘sıkıştırma’ yazılımı, başta Türk Telekom olmak üzere GSM şirketleri ve bankalara çözüm sağlıyor. 20 milyon e-faturayı 10 GB belleğe sığdıran Digital Planet’in ihracat geliri, cirosunun dörtte birini aştı. Digital Planet, pandemi sürecinde de geliştirdiği temassız fatura gibi ürünlerle öne çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde