İş dünyasında finansman, enerji ve EYT sorunu

İş dünyasında finansman, enerji ve EYT sorunu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İbrahim Burkay, odanın mart ayı meclis toplantısında konuştu. Sanayicilerin en büyük probleminin finansmana erişim olduğunu söyleyen Burkay, "Üretim iştahının devam etmesi gerekiyor. KGF destekli bir destek sağlanması adına taleplerimiz var" dedi.

İş dünyasında finansman, enerji ve EYT sorunu
16px
24px
30.03.2023 07:46
ABONE OLgoogle

Yılda iki kez düzenlenen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Müşterek Komiteler Toplantısı ile odanın mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Müşterek Komiteler toplantısında konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Firmalarımızın taleplerini yerine getirmek de bizim en öncelikli konu başlıklarımız olmuştur. Bursa’nın ulaşım ağıyla entegre lojistik merkezlerimiz ve depolama alanlarımızla iş yerlerimizin operasyonel ihtiyaçlarına çözüm üretecek olan ve Bursa’mızın olağanüstü koşullar karşısında hızlı refleks verme kabiliyetini geliştirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.

Komiteler ile yaptıkları toplantılarda üyelerin sorunlarını tartıştıklarını belirten Başkan Burkay şöyle konuştu:

“Her platformda dillendiriyoruz, sanayicimizin şu andaki en büyük problemi finansmana erişim. Ülkemiz bu zor günleri atlatırken sanayideki üretim iştahının da devam etmesi gerekiyor. Bir diğer konu da EYT. Bu hususla alakalı KGF destekli bir destek sağlanması adına taleplerimiz var.

"GERÇEK GÜNDEMİMİZ EKONOMİYE DÖNMEMİZ GEREKİYOR"

Bununla ilgili uygulama başladı, uygulamada yaşanan sıkıntılar varsa da iletin, takipçisi olalım. Üçüncü konu da girdi maliyetlerindeki artışlar. Elektrik ve doğalgazda indirimler yapıldı ama yeterli değil. Doğalgaz borsasına bakınca indirim için alan olduğunu görebiliyoruz. Sektörlerin de kendi içinde yaşadığı farklı sorunlar var ve bunları da takip ediyoruz”

Ülke ekonomisinin kısa bir sürede toparlanacağına inandıklarını vurgulayan Burkay, “Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmemiz gerekiyor. İşletmelerimizin sürdürülebilirliğini sağlayacak desteklerin de bu süreçte çok kıymetli olduğunu görüyoruz. Üretim iştahının sürmesi adına herkesin aktif faydalanacağı destekler olması gerekli” diye konuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde