İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu'nun ilki bu yıl düzenlenecek

İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu'nun ilki bu yıl düzenlenecek

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) iş hukuku alanında bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ve Bölge Adliye Mahkemeleri Kararları’nın değerlendirileceği “İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu" na dair ortak bir açıklama yaptı.

İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu'nun ilki bu yıl düzenlenecek
16px
24px
20.03.2022 10:33
ABONE OLgoogle

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade ettikleri sempozyum için yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Adalet Akademisi ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) arasında geçtiğimiz yıl, iş hukuku alanında gerçekleştirilecek ortak çalışmalara ilişkin bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. İmzalanan protokol çerçevesinde Bölge Adliye Mahkemelerinin iş hukuku alanındaki kararlarının değerlendirileceği bir sempozyum düzenleyecek olmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz “İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu”nda bu yıl Akademi, TİSK ve Türk-İş yer alacak.

İşçi ve işveren olarak sosyal diyaloğa ve iş birliğine dayalı tutum içinde hareket etmeyi her zaman önemli önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. İşçi ve işverenin bir arada olacağı bu sempozyumun da yargı kararlarının her iki taraf açısından değerlendirilmesi ile çalışma hayatına büyük katkı sağlayacağına olan inancımız tamdır.

21 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan sempozyumda, Türkiye’nin önde gelen Akademisyenleri Bölge Adliye Mahkemeleri’nin 2021 yılı içerisinde verdikleri kararları değerlendirecekler.

Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun İş Güvencesi

Prof. Dr. Ercüment Özkaraca’nın İş Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Sonuçları

Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer’in Toplu İş İlişkileri

Prof. Dr. Muhittin Astarlı’nın İşin Düzenlenmesi

Doç. Dr. Ersin Erdoğan’un Usul Hukuku

Doç. Dr. Gaye Baycık’ın İş Sözleşmesi ve Sözleşmeden Doğan Borçlar’da sunacakları değerli tebliğlerle iş hukuku alanına değerli katkılar sunacaklar.

Sempozyuma Yargıtay İş Hukuku Dairelerinin Başkan ve Üyeleri, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanları ile Bölge Adliye Mahkemesi İş Hukuku Daireleri’nin Başkan ve Üyeleri ve İlk Derece İş Mahkemeleri Hakimlerinin yanı sıra Konfederasyonlarımız üyelerinin hukukçuları da katılım sağlayacaktır.

“Birlikte Mümkün” anlayışı ile çıktığımız yolda çalışma barışının artarak devamını sağlamak adına kamu, işçi ve işveren olarak açık diyalog ve dayanışma içinde çözümler üretmeye her zaman devam edeceğiz.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri                           TİSK Genel Sekreteri

Pevrul Kavlak                                              Akansel Koç

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde