İş Bankası'nda Dijital Teminat Mektubu devri

İş Bankası'nda Dijital Teminat Mektubu devri

İşCep üzerinden geçici elektronik teminat mektuplarına 7 gün 24 saat başvuru yapılabilecek ve teminat mektubu dakikalar içerisinde doğrudan muhataba iletilebilecek.

İş Bankası'nda Dijital Teminat Mektubu devri
16px
24px
05.05.2023 17:16
ABONE OLgoogle

İşCep'e eklenen yeni uygulama sayesinde Kamu İhale Kanunu (KİK) kapsamındaki geçici elektronik teminat mektuplarına 7 gün 24 saat başvuru yapılabilecek.

2021 yılında İşCep üzerinden teminat mektubu başvurularının şubelerine iletilmesi hizmetini hayata geçiren İş Bankası, bu hizmeti Dijital Teminat Mektubu uygulaması özelliğiyle bir adım ileri taşıdı. İşCep'in yeni özelliği sayesinde başvuru, kredi, fiyatlama ve düzenleme süreçleri dakikalar içinde tamamlanarak teminat mektupları muhatabına gönderiliyor. Başvuru sahibi, mektubun durumunu (teslim, kamu için onay/ret ve benzeri) kendisine iletilen bildirimlerle öğrenebiliyor.

Eklenen yeni özellikle ilk aşamada KİK kapsamındaki geçici elektronik teminat mektupları İşCep üzerinden düzenlenebiliyor. Diğer mektuplar için başvuruların İşCep'ten şubelere iletilmesi uygulamasına devam edilirken, yakın zamanda yeni muhatap kurumların da Dijital Teminat Mektubu kapsamına alınması sağlanacak.

"TİCARİ MÜŞTERİLERİMİZİN İŞLERİNE HIZ KATACAK"

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, gayrinakdi kredilerin önem kazandığı bu dönemde önemli bir adım attıklarını belirtti. Erdem, dijital bankacılığa verdikleri değer ve yürüttükleri inovasyon çalışmalarının örneklerinden biri olan Dijital Teminat Mektubu uygulamasını ticari müşterilerin işlerine hız katmasını sağlamak üzere hayata geçirdiklerini bildirdi.

Müşterilerin bulundukları yerden ayrılmadan, mevcut limitleri dahilindeki mektuplar için Dijital Teminat Mektubu oluşturabileceğini aktaran Erdem, "Gerçek kişi tacir olan müşterilerimiz ise mevcut limitleri olmasa dahi, sistemce önerilecek yeni limit ile kolayca Dijital Teminat Mektubu düzenleyebiliyor. Ticari müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak olan yeni uygulamamız kapsamına, yeni muhatap kurumların eklenmesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde